κυριες ειδησεις

Πτώση στον κατασκευαστικό κλάδο στην ευρωζώνη, άνοδος στην Κύπρο

Τον Ιούνιο του 2017, σε σύγκριση με το Μάιο του 2017, η εποχικά διορθωμένη παραγωγή στον κατασκευαστικό τομέα μειώθηκε κατά 0,5% στη ζώνη του ευρώ (EA19) και κατά 0,2% στην ΕΕ28, σύμφωνα με πρώτες εκτιμήσεις της στατιστικής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το Μάιο του 2017, η παραγωγή στον τομέα των κατασκευών μειώθηκε κατά 0,2% στη ζώνη του ευρώ και κατά 0,5% στην ΕΕ28. Τον Ιούνιο του 2017, σε σύγκριση...

ΝΕΑ ΤΗΣ ΟΕΒ

Eπιχειρηματική αποστολή της ΟΕΒ στο Ιράν

Μετά από διαβουλεύσεις με την πρεσβεία της Κύπρου στην Τεχεράνη, την πρεσβεία του Ιράν στην… Read more »

Περισσότερα

ΟΕΒ – ΚΟΓΕΕ: Η ισότητα των φύλων στις Συμβάσεις του Δημοσίου

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) και η Κυπριακή Ομοσπονδία Γυναικών Επαγγελματιών Επιχειρηματιών (ΚΟΓΕΕ) σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι με παραστάσεις τους προς τις αρμόδιες Αρχές, ζήτη… Read more »

Η απάντηση της ΟΕΒ στην Πρόταση της Υπ. Εργασίας για την ΑΤΑ

Διαβάστε επιστολή με την οποία ο Γενικός Διευθυντής της ΟΕΒ κ. Μιχάλης Αντωνίου απάντησε στην Πρόταση της Υπουργού Εργασίας Πρόνοιας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων κας Ζέτας Αιμιλιανίδου για την ΑΤΑ.

Νέες νομοθεσίες για προστασία της Πατρότητας και Άδεια Μητρότητας σε παρένθετες μητέρες

Ψηφίστηκαν στις 14 Ιουλίου 2017 από τη Βουλή των Αντιπροσώπων oι περί Προστασίας της Πατρότητας Νόμος του 2017 (Ν.117(Ι)/2017) και περί Προστασίας της Μητρότητας (Τροποποιητικός) Νόμος του 2017 (Ν.116… Read more »

Συμβουλές της Αστυνομίας για θέματα Ασφάλειας Εργοστασίων και Πρόληψης Διαρρήξεων και Κλοπών

Στα πλαίσια της συνεργασίας που έχει αναπτύξει η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) με την Αστυνομία Κύπρου για ανάληψη κοινών δράσεων σε θέματα που άπτονται της επιχειρηματικής δραστηριότητα… Read more »

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυξημένη ζήτηση ομολόγων υψηλής διαβάθμισης της Ευρωζώνης λόγω τρομοκρατικού κτυπήματος και Τραμπ

Αυξημένη ήταν σήμερα η ζήτηση για τα ομόλογα υψηλής διαβάθμισης της ευρωζώνης καθώς οι επενδυτές… Read more »

Περισσότερα

Στα -€2,4 δις διευρύνθηκε το εμπορικό έλλειμμα της Κύπρου στο πρώτο εξάμηνο του 2017

Η πρώτη εκτίμηση για τις κυπριακές εξαγωγές αγαθών προς τον υπόλοιπο κόσμο τον Ιούνιο του 2017 ήταν 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή μείωση -15% σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2016, σύμφωνα με τη eurost… Read more »

Στο 3,5% ο ρυθμός ανάπτυξης το β’ τρίμηνο, για «ισχυρή ανάπτυξη της οικονομίας» κάνει λόγο ο ΥΠΟΙΚ

Στο 3,6% υπολογίζεται ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2017, σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2016, σύμφωνα με την Προκαταρκτική Εκτίμηση της Στατιστικής Υπηρεσίας… Read more »

Σε πλειστηριασμό βγάζει έντεκα ακίνητα η Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα

Έντεκα ακίνητα βγάζει σε πλειστηριασμό στις 14 Σεπτεμβρίου η Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα, για λογαριασμό της ΣΠΕ Λακατάμιας – Δευτεράς και της ΣΠΕ Στροβόλου. Πρόκειται, όπως παρουσιάζονται σε καταχωρ… Read more »

Αυξήθηκε στα €2,78 δισ. το ενεργητικό των επενδυτικών οργανισμών

To συνολικό ενεργητικό των επενδυτικών οργανισμών (ΕΟ) αυξήθηκε κατά περίπου 3% στα €2.784,5 εκ. τον Ιούνιο, σύμφωνα με σημερινά στατιστικά στοιχεία που δημοσίευσε η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου. Ειδικ… Read more »

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ

Το 1ο Living Color Music & Arts Festival ξεπέρασε κάθε προσδοκία

Χιλιάδες λάτρεις της ηλεκτρονικής μουσικής (EDM) έζησαν το πρώτο Living Color Music & Arts Festival,… Read more »

Περισσότερα

Η ABSOLUT παρουσιάζει τα must events του καλοκαιριού

Αυτό το καλοκαίρι η ABSOLUT βρίσκεται σε κάθε γωνιά του νησιού και σας καλεί να ζήσετε την απόλυτη καλοκαιρινή εμπειρία διασκέδασης, σε τρία ακόμη events κατά τη διάρκεια του Αυγούστου, που δεν πρέπει… Read more »

Η Pafilia χρυσός χορηγός του Beach Water Polo Tour 2017

Η Pafilia Property Developers, στα πλαίσια του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της, ήταν ο χρυσός χορηγός του Beach Water Polo Tour 2017 το οποίο έλαβε χώρα στο Παλιό Λιμάνι της Λεμεσού το Σ… Read more »

H κάβα La Maison du Vin Λευκωσίας μετονομάζεται σε Vinologie

Σε Vinologie μετονομάζεται η κάβα La Maison Du Vin που λειτουργεί εδώ και 13 χρόνια στη Λευκωσία, συνεχίζοντας να εξυπηρετεί τους πελάτες της στη Λευκωσία, Λάρνακα και Αμμόχωστο με τις εδραιωμένες ετι… Read more »

Υγραέριο κίνησης με την αξιοπιστία της Staroil

Η Staroil έχει εξασφαλίσει όλες τις απαραίτητες άδειες και είναι επίσημα πλέον σε θέση να διαθέσει υγραέριο κίνησης στους Κύπριους οδηγούς από το πρατήριο της στο Τσέρι. Έχοντας προβεί σε όλες τις απα… Read more »