Έκκληση για στήριξη των πυρόπληκτων της Αττικής απηύθυνε η ΟΕΒ, μέσω επιστολής που απέστειλε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Χρίστος Μιχαηλίδης.

Όπως αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Μιχαηλίδης, «Είμαι βέβαιος ότι ο κάθε ένας και η κάθε μια από εσάς, νιώθετε τον ίδιο βαθύ συγκλονισμό που αισθάνεται ολόκληρη η Κύπρος από την τραγωδία που διαδραματίζεται τα τελευταία 24ωρα με τις τεραστίων διαστάσεων πυρκαγιές στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Γνωρίζω ότι αυθόρμητα και από ανιδιοτελή παρόρμηση η σκέψη όλων μας είναι με ποιο τρόπο θα μπορέσουμε να συμβάλουμε στην ανακούφιση των πληγέντων από τη θεομηνία αυτή.

Ξέρω πολύ καλά ότι κανένας Κύπριος επιχειρηματίας και ιδιαιτέρως τα Μέλη της ΟΕΒ, δεν χρειάζονται συστάσεις από κανένα προκειμένου να εκφράσουν την έμπρακτη συμπαράσταση τους σε θύματα φυσικών ή άλλων καταστροφών κάθε φορά που οι περιστάσεις το καθιστούν αναγκαίο.

Ωστόσο, ως Πρόεδρος της ΟΕΒ αισθάνομαι την ανάγκη, εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Οργάνωσης μας, να ενώσω τη φωνή μου με αυτή της Πολιτείας και να υποβάλω ολόθερμη έκκληση για παροχή οικονομικής βοήθειας για αντιμετώπιση των καταστροφικών συνεπειών των πυρκαγιών. Στο μέτρο των δυνατοτήτων της κάθε επιχείρησης, σάς καλώ γενναιόδωρα να στηρίξετε με εισφορές στους λογαριασμούς που έχει ανοίξει το Κυπριακό Κράτος σε όλες τις εμπορικές τράπεζες και που σκοπό έχουν την συμβολή της Κύπρου στην αποκατάσταση των ζημιών.

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά!»