Η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) σε ανακοίνωσή της εκφράζει την ικανοποίηση της για την επίτευξη του στόχου της εθελουσίας αποχώρησης από τη Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα (ΣΚΤ) περίπου 900 εργαζομένων.

Όπως αναφέρει, “οι απροσχημάτιστες μεθοδεύσεις μιας συντεχνίας να υποσκάψει την προσπάθεια, ευτυχώς δεν βρήκαν εύφορο έδαφος ανάμεσα στους εργαζόμενους και έτσι η συμφωνία Ελληνικής Τράπεζας και Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας μπορεί να ολοκληρωθεί και να αποκατασταθεί πλήρως η σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού μας συστήματος.

Η ΟΕΒ, ωστόσο, επαναλαμβάνει την έντονη ανησυχία της για τις συνέπειες του περιεχομένου της εθελουσίας, επί της διαχείρισης μελλοντικών αποδεσμεύσεων εργαζομένων με εργοδότη το Κράτος.

Τα παρεχόμενα ποσά στην εθελουσία της ΣΚΤ, είναι πολλαπλάσια οποιασδήποτε πρακτικής του παρελθόντος και του παρόντος και υπερβαίνουν κάθε μέτρο σύγκρισης είτε ως ποσοστό επί των απολαβών είτε ως απόλυτα ποσά.

Η ανάκαμψη της οικονομίας μας και οι ψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης, επιτεύχθηκαν με τεράστιες θυσίες των επιχειρήσεων και των εργαζομένων σε συνδυασμό με συνετή δημοσιονομική πολιτική.

Την πολιτική αυτή οφείλουμε να την διατηρήσουμε με ιερή προσήλωση, αφού οι κίνδυνοι δεν εξέλειπαν και η κρίση δεν έχει ακόμα παρέλθει.”