Η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) διοργανώνει για 14η συνεχή χρονιά την εξειδικευμένη έκθεση εξοικονόμησης ενέργειας “SAVENERGY 2018”, μεταξύ 16 και 18 Μαρτίου 2018 στους χώρους της Διεθνούς Έκθεσης Κύπρου στο περίπτερο 6. Η Έκθεση διοργανώνεται όπως και τα προηγούμενα χρόνια με τη συνεργασία του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας & Τουρισμού και της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου.

Η απήχηση που είχε η SAVENERGY στα 14 χρόνια λειτουργίας της ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Καθιερώθηκε ως το σημαντικότερο εμπορικό γεγονός στην Κύπρο που καταπιάνεται με την προώθηση και προβολή προϊόντων και υπηρεσιών που παράγουν και εξοικονομούν ενέργεια. Συνέβαλε ώστε χιλιάδες συμπατριώτες μας να αξιοποιήσουν τις τεχνολογίες ΑΠΕ και ΕΞΕ και να μειώσουν σημαντικά το ενεργειακό τους κόστος.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΟΕΒ, “η μεγάλη επιτυχία της SAVENERGY μας κάνει να αισθανόμαστε υπερήφανοι για την πρωτοβουλία αυτή της ΟΕΒ. Ακόμα, μας δίνει την ώθηση να συνεχίσουμε να προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις να στηρίζουμε τον κλάδο των ΑΠΕ και της ΕΞΕ. Η ΟΕΒ εκτιμά πως ο κλάδος ΑΠΕ και ΕΞΕ μπορεί έμπρακτα και ουσιαστικά να στηρίξει την Κυπριακή Οικονομία γι’ αυτό έχουμε συστήσει ειδική Υπηρεσία στη Γραμματεία της ΟΕΒ με έμπειρους τεχνοκράτες και ενισχύουμε ουσιαστικά τις επιχειρήσεις του κλάδου, αυτού αλλά και της οικονομίας ευρύτερα.

Η επιτυχία της SAVENERGY δεν οφείλεται μόνο στην ΟΕΒ. Οφείλεται σε όλους όσοι από την πρώτη διοργάνωση αγκάλιασαν τον θεσμό και τον στηρίζουν. Η ΟΕΒ οφείλει ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού και την Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου που συνεργάζονται μαζί της από το 2005, τη Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα η οποία, είναι ο επίσημος υποστηρικτής της Έκθεσης καθώς και την Εταιρεία Ελληνικά Πετρέλαια.

Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ οφείλουμε στους Εκθέτες που για δεκατέσσερα χρόνια συμμετέχουν στη SAVENERGY κατατάσσοντάς την ως έναν από τους πιο πετυχημένους εμπορικούς θεσμούς στον τόπο μας.”

Στη Savenergy 2018, οι εκθέτες θα παρουσιάσουν προϊόντα τελευταίας τεχνολογίας και υπηρεσίες που κάθε επισκέπτης θα μπορεί να αξιοποιήσει για να μειώσει το ενεργειακό κόστος της επιχείρησής του ή / και του σπιτιού του.

Το σχέδιο εξοικονομώ – αναβαθμίζω στις κατοικίες, το οποίο λειτούργησε το 2014 από το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού είχε ως αποτέλεσμα να υποβληθούν πέραν των χιλίων αιτήσεων για ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών. “Το εν λόγω Σχέδιο αποδείχτηκε ως ένα από τα σημαντικότερα σχέδια που διαχειρίστηκε το Υπουργείο και η ΟΕΒ εκφράζει δημόσια τα συγχαρητήρια της. Τα οφέλη του Σχεδίου ήταν αναμφισβήτητα πολλαπλά. Πέρα της μείωσης της κατανάλωσης ενέργειας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής για χίλιους και τόσους συμπολίτες μας, συνέβαλε σημαντικά και στην ώθηση της κατασκευαστικής βιομηχανίας σε μια πολύ δύσκολη περίοδο. Για να εφαρμοστούν οι τεχνολογίες/συστήματα που καλύπτονται από το Σχέδιο εμπλέκονται σχεδόν όλοι οι κλάδοι της οικοδομικής βιομηχανίας. Είναι ιδιαίτερη η ικανοποίηση μας που το Υπουργείο έχει υιοθετήσει την εισήγηση της ΟΕΒ και επαναπροκηρύσσει το Σχέδιο. Οι επισκέπτες στα πλαίσια των εκθέσεων της ΟΕΒ θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν πλήρως από λειτουργούς του Υπουργείου για τις πρόνοιες του Σχεδίου,” τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΟΕΒ.

Παράλληλα με τη “SAVENERGY 2018” η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) στα πλαίσια του κοινωνικοοικονομικού της ρόλου και των πολυδιάστατων δραστηριοτήτων της διοργανώνει και την 11η Έκθεση τεχνολογιών νερού και περιβάλλοντος “ENVIROTEC 2018”.

Η “ENVIROTEC 2018” αποτελεί τη σημαντικότερη πρωτοβουλία της Κύπρου, που στοχεύει στην προώθηση και προβολή προϊόντων και υπηρεσιών που προστατεύουν το περιβάλλον ή εξοικονομούν / βελτιώνουν την ποιότητα του νερού και συμβάλλουν στη μείωση του περιβαλλοντικού φόρτου και στη βέλτιστη αξιοποίηση των υδάτινων πόρων.

Στην “ENVIROTEC 2018” θα παρουσιαστούν καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες που ο κάθε επισκέπτης θα μπορέσει να αξιοποιήσει για να εξοικονομήσει νερό και παράλληλα να προστατεύσει το περιβάλλον.

Η ενεργειακή αναβάθμιση δεν αφορά μόνο επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας, αλλά και σχεδόν όλους τους κλάδους της οικοδομικής βιομηχανίας. Λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη αυτή και για να υπάρχει πληρέστερη εικόνα και επιλογή στους επισκέπτες της Έκθεσης, η ΟΕΒ ανέλαβε από φέτος εκ μέρους της Green hemisphere Ltd τη ταυτόχρονη διοργάνωση της Έκθεσης δόμησης και ανακαίνισης CONSTRUCTIONS 2018 αλλά και της Έκθεσης συστημάτων ασφαλείας και τηλεπικοινωνιών ELECTRO.NET 2018.

Η ΟΕΒ στην προσπάθεια της να συμβάλει και να δώσει όσο το δυνατό περισσότερες πληροφορίες στις τουριστικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο των προσπαθειών τους για αναβάθμιση των μονάδων τους θα διοργανώσει στα πλαίσια της SAVENERGY ημερίδα με θέμα την Ενεργειακή Αναβάθμιση στον Ξενοδοχειακό τομέα. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Μαρτίου και ώρα 10:00 π.μ. και η είσοδος θα είναι δωρεάν.

Τα εγκαίνια των Εκθέσεων θα τελέσει ο Αξιότιμος Υπουργός Ενέργειας Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, κ. Γιώργος Λακκοτρύπης, την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018 και ώρα 16:00 στο περίπτερο 6.