Η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) σε ανακοίνωσή της εκφράζει τη βαθιά της ικανοποίηση για την επιστροφή της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας μας σε επενδυτική βαθμίδα μετά από επτάμισι χρόνια.

Η πρόσφατη ανακοίνωση της τελευταίας αξιολόγησης από τον Οίκο Standard and Poor’s, όπως τονίζει, “είναι ένας πολύ σημαντικός σταθμός στην μακρά πορεία για αναβάθμιση της πατρίδας μας μετά την μεγάλη κρίση.

Οι θυσίες και οι τεράστιες προσπάθειες επιχειρήσεων και εργαζομένων, η συνετή δημοσιονομική πολιτική και τα έξυπνα κίνητρα που αξιοποιήθηκαν στο μέγιστο βαθμό από τις επιχειρήσεις μας, η εργατική ειρήνη και η συνεννόηση των παραγωγικών δυνάμεων, μαζί με την πολιτική ενότητα στην λήψη των κρίσιμων πολιτικών αποφάσεων, έφεραν το αποτέλεσμα για το οποίο κάθε Κύπριος πολίτης δικαιούται να είναι περήφανος”.

Η ΟΕΒ επισημαίνει για μια ακόμα φορά ότι “ο δρόμος για αποκατάσταση πλήρους ομαλότητας είναι μακρύς. Η σύνεση στην δημοσιονομική πολιτική, η στήριξη των αναπτυξιακών πρωτοβουλιών, η ενίσχυση της εξωστρέφειας και η προσέλκυση επενδύσεων πρέπει να ενισχυθούν.

Η ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων στη δημόσια υπηρεσία, στην τοπική αυτοδιοίκηση, στην παιδεία και την υγεία και η μετάβαση στην ψηφιακή οικονομία πρέπει να επιταχυνθούν.

Οι κίνδυνοι που περιβάλλουν την οικονομία μας είναι τεράστιοι, αλλά τεράστιες είναι και οι δυνατότητες του λαού μας, όταν είναι ενωμένος και έχει στρατηγικό σχέδιο. Στόχος της ΟΕΒ είναι πλέον το ΑΑΑ μέχρι το 2027”.