Η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) σε ανακοίνωσή της εκφράζει την βαθιά της ικανοποίηση για την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας μας και την τοποθέτηση της σε επενδυτική βαθμίδα από τον Οίκο αξιολόγησης FITCH Ratings.

Όπως τονίζει, “η χθεσινοβραδινή ανακοίνωση του Οίκου, ακολουθεί την προηγούμενη αναβάθμιση στα μέσα Σεπτεμβρίου από τους Standard and Poor’s, και ενισχύει την διεθνή θέση της Κύπρου ακόμα περισσότερο, φέρνοντας την πατρίδα μας πιο κοντά στην έξοδο από την μεγάλη κρίση.

Σταθερά δικαιώνονται οι θυσίες των παραγωγικών δυνάμεων, η συνετή δημοσιονομική πολιτική, η συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων, η εργατική και κοινωνική ειρήνη και η ισχύς του Κυπριακού επιχειρείν”.

Η ΟΕΒ επισημαίνει για μια ακόμα φορά ότι “ο δρόμος για αποκατάσταση πλήρους ομαλότητας είναι μακρύς. Η σύνεση στην δημοσιονομική πολιτική, η στήριξη των αναπτυξιακών πρωτοβουλιών, η ενίσχυση της εξωστρέφειας και η προσέλκυση επενδύσεων πρέπει να ενισχυθούν.

Η ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων στη δημόσια υπηρεσία, στην τοπική αυτοδιοίκηση, στην παιδεία και την υγεία και η μετάβαση στην ψηφιακή οικονομία πρέπει να επιταχυνθούν.

Οι κίνδυνοι που περιβάλλουν την οικονομία μας είναι τεράστιοι, αλλά τεράστιες είναι και οι δυνατότητες του λαού μας, όταν είναι ενωμένος και έχει στρατηγικό σχέδιο.

Σταθερός και εφικτός στόχος της ΟΕΒ είναι το ΑΑΑ μέχρι το 2027”.