Η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) σε ανακοίνωσή της χαιρετίζει με ιδιαίτερη ικανοποίηση την εξαγγελία από τον Υπουργό Οικονομικών της υλοποίησης μιας πάγιας απαίτησης της ΟΕΒ, για μείωση του φόρου άμυνας επί των τόκων από καταθέσεις σε 17% από την 1/1/2019 αντί 30% που ισχύει σήμερα.

Όπως τονίζει, “η ικανοποίηση του αιτήματος αυτού της ΟΕΒ είναι βέβαιο ότι θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάκαμψη και αναθέρμανση της οικονομικής δραστηριότητας και την αποκατάσταση της ομαλότητας στο χρηματοπιστωτικό μας σύστημα.

Η ΟΕΒ έχει ακόμα ζητήσει από την Κυβέρνηση την οριζόντια μείωση των φορολογιών που επιβλήθηκαν είτε στα πλαίσια της κρίσης είτε προγενέστερα, με στόχο την επιτάχυνση της ανάπτυξης και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Ιδιαίτερα δε ενόψει της αύξησης των εργοδοτικών εισφορών εντός του 2019 κατά 2.35% λόγω Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων και ΓεΣΥ, η ΟΕΒ έχει ζητήσει:

  • Κατάργηση της εισφοράς ύψους 2% στο ταμείο κοινωνικής συνοχής
  • Μείωση της εισφοράς στο ταμείο πλεονάζοντος προσωπικού από 1.2% σε 0,6%
  • Σταδιακή επαναφορά της εταιρικής φορολογίας από 12,5% σε 10%

Η ΟΕΒ είναι βέβαιη ότι μέσα από τις φοροελαφρύνσεις των επιχειρήσεων, θα μεγιστοποιηθεί ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας, θα μειωθεί περαιτέρω το ύψος της ανεργίας και μεσοπρόθεσμα θα αυξηθούν δραστικά τα δημόσια έσοδα”.