Η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) συμμετείχε σε Φόρουμ με θέμα την Προστασία της Μητρότητας, που διοργάνωσε η Επιτροπή Ισότητας των Φύλων στην Απασχόληση και στην Επαγγελματική Εκπαίδευση (ΕΙΦ) την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018 στη Λευκωσία.

Στο Φόρουμ απηύθυναν χαιρετισμούς ο Διευθυντής του Τμήματος Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Αλέξανδρος Αλεξάνδρου εκ μέρους της Υπουργού και η Πρόεδρος της ΕΙΦ, κα Λουΐζα Ζαννέτου – Χριστοδουλίδου. Στις εργασίες του Φόρουμ συμμετείχαν εκπρόσωποι της ΟΕΒ, συνδικαλιστικών οργανώσεων, της Δημόσιας Υπηρεσίας καθώς επίσης και άτομα που ασχολούνται με την προώθηση της έμφυλης ισότητας στον εργασιακό χώρο.

Κατά τη διάρκεια του Φόρουμ ο Λειτουργός Εργασιακών Σχέσεων & Κοινωνικής Πολιτικής της ΟΕΒ, κ. Θεόδωρος Τζιοβάνη, συντόνισε σχετικό εργαστήριο και παρουσίασε απόφαση του Δικαστηρίου Εργατικών Διαφορών (ΔΕΔ) σε υπόθεση απόλυσης εγκύου. «Η ΟΕΒ», τόνισε ο κ. Τζιοβάνη, «έχει αναπτύξει πληθώρα δράσεων με στόχο την έγκυρη ενημέρωση και κατάρτιση του εργοδοτικού κόσμου για τα θέματα που αφορούν την προστασία της μητρότητας, περιλαμβανομένων σεμιναρίων και εκπόνησης αριθμού σχετικών εκδόσεων απευθυνόμενες προς τις επιχειρήσεις. Στόχος της ΟΕΒ είναι η περαιτέρω ευαισθητοποίηση όλων των επηρεαζόμενων και η προώθηση και διασφάλιση ενός εργασιακού περιβάλλοντος όπου θα τυγχάνουν σεβασμού και προστασίας η εγκυμοσύνη και η μητρότητα.»