Η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) έχει συγχαρεί τον κ. Roberto Suarez Santos ο οποίος διορίστηκε πρόσφατα στη θέση του Γενικού Γραμματέα της Διεθνούς Οργάνωσης Εργοδοτών (ΙΟΕ).

Η Διεθνής Οργάνωση Εργοδοτών δημιουργήθηκε το 1920, εδρεύει στην Γενεύη και αποτελεί το μεγαλύτερο επιχειρηματικό συλλογικό Σώμα διεθνώς, ενώ λειτουργεί ως η «φωνή» των επιχειρήσεων ανά το παγκόσμιο. Ο ΙΟΕ έχει ως μέλη του πέραν των 150 εθνικών εργοδοτικών οργανώσεων από 143 χώρες.

Η ΟΕΒ αποτελεί τη μοναδική εργοδοτική οργάνωση που εκπροσωπεί την Κύπρο και τις κυπριακές επιχειρήσεις στον ΙΟΕ, στον οποίο είναι μέλος, ως η πλέον αντιπροσωπευτική Εργοδοτική Οργάνωση του τόπου από τα πρώτα χρόνια της ίδρυσής της το 1960.

Ο Roberto Suarez Santos εντάχθηκε στο δυναμικό του ΙΟΕ το 2012 ως Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας. Η ΟΕΒ με επιστολή του Γενικού Διευθυντή της, κ. Μιχάλη Αντωνίου συνεχάρη τον νέο ΓΓ του ΙΟΕ και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο έργο που αναλαμβάνει.

«Η εκτενής εμπειρία και οι γνώσεις του κ. Santos στα θέματα της ευρωπαϊκής και διεθνούς εργοδοσίας, αποτελούν εχέγγυο για την αποτελεσματική προαγωγή και προάσπιση των συμφερόντων των εργοδοτών παγκοσμίως», αναφέρει ο Γενικός Διευθυντής της ΟΕΒ.