Η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) σε ανακοίνωσή της, συγχαίρει τον κ. Pierre Gattaz ο οποίος εξελέγη σήμερα στη θέση του Προέδρου της BusinessEurope, της πανευρωπαικής οργάνωσης εργοδοτών και βιομηχάνων για διετή θητεία. Ο κ. Gattaz διαδέχεται στην Προεδρία της BusinessEurope την Ιταλίδα, Emma Marcegaglia του Ομίλου ΕΝΙ και αναλαμβάνει καθήκοντα στις 5 Ιουλίου, 2018.

Έχοντας ως βάση τις Βρυξέλλες, η BusinessEurope συνενώνει 39 εργοδοτικές οργανώσεις από 34 χώρες της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων και η ΟΕΒ η οποία από το 1989 αποτελεί την μοναδική εργοδοτική οργάνωση που εκπροσωπεί την Κύπρο και τις κυπριακές επιχειρήσεις στα Σώματα και τις εργασίες της BusinessEurope.

Ιδιοκτήτης και Πρόεδρος της Radiall, βιομηχανίας που κατασκευάζει ηλεκτρονικά εξαρτήματα για τον τομέα της αεροναυτικής, ο Pierre Gattaz βρίσκεται από το 2013 στην Προεδρία της MEDEF, της επιχειρηματικής και εργοδοτικής οργάνωσης της Γαλλίας με την οποία η ΟΕΒ διατηρεί δεσμούς στενής συνεργασίας.

Η ΟΕΒ συνεχάρη τον νέο Πρόεδρο της BusinessEurope με επιστολή του Προέδρου της κ. Χρίστου Μιχαηλίδη και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο έργο που αναλαμβάνει.

«Η εργατικότητα και η εκτενής πείρα του κ. Gattaz στα θέματα του ευρωπαϊκού και του διεθνούς επιχειρείν, αποτελούν εχέγγυο για την αποτελεσματική προάσπιση των συμφερόντων της Ευρωπαϊκής επιχειρηματικής κοινότητας», αναφέρει σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΟΕΒ.