Η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) σε ανακοίνωση της, καταδικάζει την απεργία του εργατικού προσωπικού του Δήμου Αγλαντζιάς που πραγματοποιούν οι συντεχνίες ΠΕΟ, ΣΕΚ και ΔΕΟΚ σήμερα, λόγω της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου να προχωρήσει σε μερική αγορά υπηρεσιών από τον ιδιωτικό τομέα για την αποκομιδή σκυβάλων.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, “η απεργία αυτή είναι μονομερής και αδικαιολόγητη και γίνεται κατά παράβαση των εργασιακών θέσμιων του τόπου και του Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων. Διευκρινίζουμε και τονίζουμε πως η απεργία αυτή γίνεται χωρίς να εκκρεμεί οποιαδήποτε εργατική διαφορά μεταξύ του Δήμου και των Συντεχνιών ενώ η αγορά υπηρεσιών από τον ιδιωτικό τομέα δεν παραβιάζει καμία συμφωνία ούτε και καταργεί η επηρεάζει με οποιονδήποτε τρόπο τις υφιστάμενες θέσεις εργασίας.

Η ΟΕΒ καλεί το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων να παρέμβει άμεσα προς τις συντεχνίες για την ακύρωση των μέτρων. Είναι πραγματικά λυπηρό να βλέπουμε καθόλα νόμιμες πρωτοβουλίες για αύξηση της παραγωγικότητας και βελτίωσης της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών που αναλαμβάνουν οι δημοκρατικά εκλελεγμένες δημοτικές αρχές, να τορπιλίζονται από το συνδικαλιστικό κίνημα, με όλη την ταλαιπωρία που τέτοιες ενέργειες συνεπάγονται για τους δημότες.”