Με αφορμή τα εργατικά ατυχήματα που έχουν συμβεί τα τελευταία 24ωρα, η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) σε ανακοίνωσή της εκφράζει την έντονη ανησυχία της για την αύξηση των περιστατικών που έχουν οδηγήσει σε απώλειες ζωών εργαζομένων. Ιδιαίτερα, η ΟΕΒ εκφράζει τη λύπη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια της στις οικογένειες των άτυχων συνανθρώπων μας.

Όπως τονίζει, “τα θέματα ασφάλειας και υγείας στην εργασία είναι ψηλά στις προτεραιότητες της ΟΕΒ και καλούμε όλες τις επιχειρήσεις να λαμβάνουν τα απαραίτητα οργανωτικά και τεχνικά μέτρα για πρόληψη των ατυχημάτων. Παράλληλα, καλούμε τους εργαζόμενους να τηρούν τις οδηγίες, κανονισμούς και διαδικασίες που αφορούν την ασφαλή διεκπεραίωση των καθηκόντων τους και να αξιοποιούν τον εξοπλισμό και μέσα ατομικής προστασίας που τους παρέχονται προς αυτό τον σκοπό.

Επισημαίνεται ότι για τις σύγχρονες επιχειρήσεις, η εφαρμογή μέτρων και η εκπαίδευση του προσωπικού σε θέματα ασφάλειας και υγείας, αποτελεί επένδυση με πολλαπλά οφέλη τόσο για τους εργαζομένους όσο και για τις ίδιες τις επιχειρήσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες και καθοδήγηση για την λήψη των απαιτούμενων μέτρων ασφάλειας και υγείας στην εργασία, οι Εργοδότες προτρέπονται να επικοινωνούν με το Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων & Κοινωνικής Πολιτικής της ΟΕΒ στο τηλ. 22665102.”