Η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) σε ανακοίνωσή της εκφράζει έκπληξη και έντονο προβληματισμό για την κατ’ αρχή συμφωνία που ανακοινώθηκε χθες ανάμεσα στο Υπουργείο Οικονομικών και τις Συντεχνίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα για επαναφορά του μισθολογίου στα προ της κρίσης επίπεδα. Η συμφωνία αυτή αφορά πέραν των 85,000 εργαζόμενους και συνταξιούχους.

Η ΟΕΒ εκφράζει την ανησυχία της για τις επιπτώσεις επί των δημόσιων οικονομικών της εν λόγω συμφωνίας, η οποία αυτονόητα αναμένεται να επεκταθεί και στην δημόσια υπηρεσία.

“Η οικονομία μέσα από την συνετή δημοσιονομική πολιτική και τις προσπάθειες της πραγματικής οικονομίας, σταθεροποιήθηκε και διεκδικεί την επιστροφή της σε συνθήκες φυσιολογικών δεδομένων.

Σημαντικός πυλώνας της ορθής δημοσιονομικής πολιτικής, ήταν η μείωση του κρατικού μισθολογίου, το κόστος του οποίου παρά τις μειώσεις, παραμένει αισθητά ψηλότερο από το μέσο κόστος της ευρωζώνης.

Η χθεσινή συμφωνία επαναφέρει μέσα σε τέσσερα χρόνια την προτεραία κατάσταση ενώ η οικονομία αντιμετωπίζει ακόμα ασύμμετρες απειλές.

Από όσα δημοσιεύονται, προκύπτει ότι εκτός από την επαναφορά αυτή, το κόστος της κρατικής μηχανής θα αυξάνεται επιπρόσθετα από τις αυτόματες ετήσιες προσαυξήσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ ετησίως και φυσικά από τις νέες προσλήψεις.

Η ΟΕΒ υπενθυμίζει ότι η χώρα μας βρίσκεται ακόμα εκτός επενδυτικής βαθμίδας, ενώ είναι αστάθμητη η επίδραση της συμφωνίας επί των αξιολογήσεων της πιστοληπτικής ικανότητας και της κατάταξης της Κύπρου στον χάρτη της παγκόσμιας ανταγωνιστικότητας.

Η ΟΕΒ πιστεύει ότι τα πλεονάσματα που παράγει η οικονομία, πρέπει να αξιοποιηθούν ως “μαξιλάρι” για να αντιμετωπιστούν τυχόν απρόβλεπτες ανατροπές στους δημοσιονομικούς σχεδιασμούς και ιδεωδώς να επενδυθούν παραγωγικά για σκοπούς ανάπτυξης και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Η αποκατάσταση μέρους των αποκοπών του δημοσίου θα πρέπει να γίνει σταδιακά και ανάλογα με τα ετήσια αποτελέσματα, τις αντοχές της οικονομίας και τα δεδομένα στον ιδιωτικό τομέα. Η προδέσμευση επί τέσσερα χρόνια, προκαλεί ειλικρινή ανησυχία στην πραγματική οικονομία.

Τα μισθολογικά ζητήματα πρέπει να τύχουν διαχείρισης μετά την μεταρρύθμιση και τον εξορθολογισμό της κρατικής μηχανής, μετά την ψηφιοποίηση και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, μετά την αναδιοργάνωση των ανθρώπινων πόρων και την βέλτιστη αξιοποίηση τους.

Η ΟΕΒ θα μελετήσει προσεχτικά τα δεδομένα και θα επανέλθει.”

Σε τερματισμό αποκοπών στο ευρύτερο δημόσιο μέχρι το 2023 συμφώνησαν συντεχνίες – Κυβέρνηση 

Σε καταρχήν συμφωνία για τερματισμό των αποκοπών κατέληξαν, μετά από εντατικές διαβουλεύσεις που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες βδομάδες, ΠΕΟ και ΣΕΚ με την Κυβέρνηση, σύμφωνα με ανακοίνωση των ΟΗΟ-ΣΕΚ, ΣΗΔΗΚΕΚ – ΠΕΟ, ΟΕΚΔΥ – ΣΕΚ και ΠΑΣΥΕΚ-ΠΕΟ.

Η καταρχήν συμφωνία περιλαμβάνει χρονοδιάγραμμα τερματισμού όλων των αποκοπών μισθών που επιβλήθηκαν και εξακολουθούν να ισχύουν με τις μνημονιακές Νομοθεσίες Ν.168(Ι)/2012 και Ν.31(Ι)/2013.

Το χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης των μισθών θα αρχίσει την 1/07/2018 και θα ολοκληρωθεί την 1/01/2023.

Η καταρχήν συμφωνία απορρέει από τη συμφωνία – πλαίσιο που υπεγράφη στις 4/01/2017 και της συμπληρωματικής συμφωνίας – πλαίσιο ημερομηνίας 20/10/2017 και αφορά τις αποκοπές μισθών των εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Με βάση την καταρχήν συμφωνία, θα πρέπει επίσης να ανανεωθούν όλες οι συλλογικές συμβάσεις που αφορούν τους Ημικρατικούς Οργανισμούς, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τις Σχολικές Εφορείες και το Ωρομίσθιο Κυβερνητικό Προσωπικό, μέχρι τις 31/07/2018.

Επίσης, την ίδια περίοδο θα πρέπει μετά από εντατικές διαβουλεύσεις να επέλθει συμφωνία για την εισαγωγή Ταμείου Προνοίας για νεοεισερχόμενους υπαλλήλους που προσελήφθηκαν μετά την 1/10/2011 και για εργαζομένους αορίστου χρόνου.

«Ως συνδικαλιστικές οργανώσεις εκφράζουμε την ικανοποίηση μας για το γεγονός ότι επετεύχθη η εν λόγω συμφωνία στα καθορισμένα χρονοδιαγράμματα που είχαν ως κατάληξη την 31/5/2018» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η καταρχήν συμφωνία αναμένεται να υπογραφεί τις επόμενες μέρες.