Πριν από μία ακριβώς βδομάδα, στις 19 Ιουνίου, η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ), εξέφρασε δημόσια την έντονη ανησυχία του εργοδοτικού και επιχειρηματικού κόσμου της Κύπρου για τους κινδύνους που ελλοχεύουν από τυχόν αρνητικές εξελίξεις στα τεκταινόμενα στο Συνεργατισμό. Με την παρέμβαση της η ΟΕΒ αναγνώριζε ότι καμία από τις προσφερόμενες επιλογές δεν είναι ευχάριστη ή άνευ αρνητικών πτυχών και προεκτάσεων, αλλά ξεκαθάριζε ότι ο υπέρτατος σκοπός, η σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού μας συστήματος, είναι αδιαπραγμάτευτος.

Η ΟΕΒ με μεγάλη ικανοποίηση είδε στις μέρες που ακολούθησαν, τους τόνους της δημόσιας αντιπαράθεσης να πέφτουν και να αναπτύσσεται υπεύθυνα μια σοβαρή προσπάθεια πολιτικής συναίνεσης.

Ενόψει της συζήτησης του όλου θέματος την ερχόμενη Κυριακή το απόγευμα στην ολομέλεια της Βουλής, η ΟΕΒ καλεί τα Κοινοβουλευτικά Κόμματα να ψηφίσουν εκείνους τους Νόμους που θα εξασφαλίζουν την χρηματοπιστωτική σταθερότητα, θα παραχωρούν αποτελεσματικά εργαλεία για απαλλαγή από το καρκίνωμα των ΜΕΔ πάντοτε με την δέουσα ευαισθησία στις πραγματικά ευάλωτες ομάδες και θα τοποθετούν την Κύπρο σε ορίζοντα δυναμικής ανάπτυξης.

Η οικονομία της χώρας βρίσκεται ήδη σε σημείο που δεν αντέχει παράταση της αβεβαιότητας και της υφέρπουσας ανασφάλειας. Λάθη, κενά και παραλείψεις που ενδεχομένως να εντοπιστούν στο στάδιο της υλοποίησης επιμέρους πτυχών των Νομοθετημάτων, που πρέπει να εγκριθούν, μπορούν να διορθωθούν αφού επανέλθει η ηρεμία και φυσιολογική ροή των πραγμάτων.

Τέλος, η ΟΕΒ με δημόσια παρέμβαση της από τις 22 Ιουνίου, υποδείκνυε ότι το σχέδιο εθελουσίας εξόδου 900 εργαζομένων της ΣΚΤ, δεν μπορεί να συνιστά πρόκληση στο κοινωνικό σώμα. Ο καυγάς ανάμεσα στις Συνδικαλιστικές Οργανώσεις της ΣΚΤ που διαδραματίζεται τις τελευταίες μέρες και η πλειοδοσία σε «συνδικαλιστικό πατριωτισμό», γίνεται στις πλάτες της κοινωνίας και αφορά δημόσιο χρήμα από τα υστερήματα του κύπριου φορολογούμενου πολίτη.