Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) σχετικά με τις  Προεδρικές Εκλογές 2018 αναφέρει: “Στη διάρκεια των τελευταίων πέντε ετών, μέσα από κόπους και θυσίες των επιχειρήσεων και των εργαζομένων και με την σωστή δημοσιονομική πολιτική, έχουν γίνει οδυνηρές αλλά απαραίτητες ρυθμίσεις για έξοδο της Κυπριακής οικονομίας από την πρωτόγνωρη κρίση.

Στην διάρκεια αυτής της περιόδου, η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) και τα μέλη της, με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης συνέβαλαν τα μέγιστα στην επεξεργασία, τον σχεδιασμό και την υλοποίηση των κατάλληλων μέτρων και τομών που επανέφεραν την οικονομία μας σε συνθήκες ανάπτυξης και δημιούργησαν ελπίδα για το μέλλον.

Η ΟΕΒ θεωρεί ότι σημαντικός αριθμός μεταρρυθμίσεων και μέτρα εκσυγχρονισμού του οικονομικού τοπίου της πατρίδας μας, πρέπει να υλοποιηθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα για να καταστεί η επιτευχθείσα ανάπτυξη μόνιμη, βιώσιμη και με οφέλη για ολόκληρη την κοινωνία.

Ιδιαίτερα ανησυχητικές για την αγορά εργασίας και το σύστημα ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, είναι θέσεις για απόδοση νομικής ισχύος στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και για εφαρμογή δια νόμου εθνικού κατώτατου μισθού, ιδιαίτερα ενόσω η ανεργία παραμένει ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα της οικονομίας μας.

Η κρισιμότητα των στιγμών, το μέγεθος και η σοβαρότητα των προκλήσεων επιβάλλουν την εκλογή ενός Προέδρου με την γνώση και την εμπειρία να λαμβάνει ορθές αποφάσεις, με διασυνδέσεις στον Ευρωπαϊκό και διεθνή χώρο και με την βούληση και αποφασιστικότητα για διαρθρωτικές αλλαγές και ουσιαστικές τομές στην κυπριακή οικονομία.

Οι πρακτικές και τα λάθη του παρελθόντος δεν έχουν ούτε χώρο ούτε τόπο και δεν μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την αναπτυξιακή πορεία και τις προοπτικές της χώρας.”