Η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) σε ανακοίνωσή της εκφράζει την έντονη ανησυχία του εργοδοτικού και επιχειρηματικού κόσμου της Κύπρου, για την τροπή που λαμβάνει η δημόσια συζήτηση για τα τεκταινόμενα στον Συνεργατισμό.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, “ασχέτως ευθυνών, λαθών και παραλείψεων, που θα αναζητηθούν και όπου κρίνεται ότι πρέπει να αποδοθούν από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας, αυτή την ώρα προέχει η ομαλή μετάβαση στην επόμενη μέρα.

Εκτελεστική και Νομοθετική εξουσία καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα σε οδυνηρές λύσεις, εκείνη που θα διασφαλίζει απόλυτα τον υπέρτατο σκοπό: Την σταθερότητα του Χρηματοπιστωτικού Συστήματος της Χώρας.

Η ΟΕΒ διαβεβαιώνει την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία ότι οι παραγωγικές δυνάμεις του τόπου, έχουν την δύναμη και την δυναμική να αντιμετωπίσουν ανεξαρτήτως δυσκολιών οποιαδήποτε κατάσταση, υπό την βασική προϋπόθεση ότι το σύστημα λειτουργεί ομαλά.

Είναι για τούτο που συνιστά ιστορική ευθύνη της ηγεσίας του τόπου, να διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία του τραπεζικού συστήματος αλλά και να προβεί χωρίς χρονοτριβή σε κινήσεις άμεσης αποκατάστασης της ηρεμίας στην αγορά.”