Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στις 14 Ιουνίου ημερίδα του Συνδέσμου Συμβούλων Μηχανικών Ηλεκτρολόγων, Μηχανολόγων & Ενέργειας (ΣΜΗΜΕ) – μέλος ΟΕΒ – και της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ), με τίτλο “Συστήματα γειώσεων & αντικεραυνική προστασία κατασκευών”.

Η ημερίδα περιλάμβανε θέματα που αφορούσαν την εκτίμηση κινδύνου από κεραυνούς βάσει του EN 62305-2, καινούρια δεδομένα αναφορικά με το σχεδιασμό και εφαρμογή συστημάτων αντικεραυνικής προστασίας, σχεδιασμό/πρακτικές θεμελιακής γείωσης και παρουσίαση εξειδικευμένων λογισμικών συστημάτων υπολογισμού παραμέτρων συστήματος εξωτερικής αντικεραυνικής προστασίας & αντίστασης ηλεκτροδίου γείωσης.

Σύντομο χαιρετισμό εκ μέρους της ΑΗΚ απεύθυνε ο Διαχειριστής Συστήματος Διανομής κ. Μάριος Παππουτής, ενώ ομιλητές της ημερίδας ήταν οι κ.κ. Χαράλαμπος Χαραλάμπους και Ανδρέας Δημητρίου από το Πανεπιστήμιο Κύπρου καθώς και ο κ. Νικόλαος Κόκκινος, ηλεκτρολόγος μηχανικός με πολυετή πείρα στον τομέα.

Κατά την ημερίδα ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Ζινιέρης ευχαρίστησε τους ομιλητές και τόνισε την σημασία του ορθού και εμπεριστατωμένου σχεδιασμού αντικεραυνικής προστασίας που θα πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι (μελετητές ηλεκτρομηχανολόγοι, αρχιτέκτονες και εργολάβοι) να δίδουν τη δέουσα σημασία προς επίτευξη μέγιστης ασφάλειας στις κατασκευές.

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τις παρουσιάσεις που έγιναν στην ημερίδα, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Συνδέσμου (www.aceeme.org.cy).

Στη φωτογραφία διακρίνονται ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Κ.Ζινιέρης, ο Συντονιστής Επιχειρηματικών Συνδέσμων της ΟΕΒ κ. Κ. Αγγελίδης, ο Υπεύθυνος Εργαστηρίου Ηλεκτρικής Ισχύος Πανεπιστημίου Κύπρου κ. Χ. Χαραλάμπους, ο εμπειρογνώμονας αντικεραυνικής προστασίας κ. Ν. Κόκκινος και ο κ. Δημητρίου, υποψήφιος διδάκτορ του Πανεπιστημίου Κύπρου