Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων, μέλος ΟΕΒ, πραγματοποίησε στις 11 Ιουλίου 2018 συνάντηση στα γραφεία της ΟΕΒ με εκπροσώπους της Αστυνομίας Κύπρου και του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου (ΣΤΕΚ), για συζήτηση θεμάτων που αφορούν τους χώρους στάθμευσης τουριστικών λεωφορείων.

Η συνάντηση διεξάχθηκε σε πολύ ευνοϊκό κλίμα και υπήρξε συναντίληψη για τα οφέλη που θα υπάρξουν όταν επιλυθεί το πρόβλημα στάθμευσης τουριστικών λεωφορείων.

Συγκεκριμένα, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την εξεύρεση χώρων στάθμευσης κυρίως στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου, όπου εντοπίζεται και το μεγαλύτερο πρόβλημα και συμφωνήθηκε όπως διευθετηθεί νέα συνάντηση όπου θα συμμετέχουν η Αστυνομία Κύπρου και οι Δήμοι Αγίας Νάπας και Παραλιμνίου για δημιουργία νέων χώρων στάθμευσης (κόλπων).

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων εκπροσωπεί πέραν του 85% των μεταφορών τουριστών σε όλη την κυπριακή επικράτεια και τα μέλη του πραγματοποιούν τις περισσότερες μετακινήσεις τουριστών στην Κύπρο.