Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017 το ετήσιο Συνέδριο Ποιότητας που διοργάνωσε για 8η συνεχή χρονιά ο Κυπριακός Σύνδεσμος Ποιότητας, μέλος της Ομοσπονδίας Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ). Το Συνέδριο διοργανώθηκε στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής εβδομάδας Ποιότητας που καθιέρωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ποιότητας (EOQ).

Το διαχρονικό μήνυμα του Συνεδρίου είναι «Ποιότητα Πάντα και Παντού» στην πολιτική, στην οικονομία, στις επιχειρήσεις, στο προσωπικό και οικογενειακό μας περιβάλλον, σε κάθε δράση και σκέψη μας , για το καλό όλων, σε μια αέναη προσπάθεια επικράτησης της ηθικής και της συνεχούς βελτίωσης.

Ο Πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Ποιότητας κ. Ανδρέας Ιωαννίδης στον χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στον πρωτεύοντα ρόλο που διαδραματίζει η Ποιότητα τόσο στην ανταγωνιστικότητα όσο και στην επιχειρηματικότητα της χώρας. Λόγω της σημασίας των διεθνών εκθέσεων αξιολόγησης είναι σημαντικό να εγκαταστήσουμε θεσμούς οι οποίοι σχεδιάζουν με μακροπρόθεσμο ορίζοντα όπως ακριβώς γίνεται και στις πιο προηγμένες χώρες του εξωτερικού.

Ο κ. Ιωαννίδης τόνισε τον σημαντικό ρόλο του δημόσιου τομέα για βελτιστοποίηση του συστήματος που ονομάζεται διαχείριση της χώρας και γ’ αυτό ο Σύνδεσμος χαιρετίζει τις προσπάθειες που γίνονται διαχρονικά από την εκάστοτε κυβέρνηση για αναβάθμιση της Ποιότητας και ανασχεδιασμό του κράτους. Ο Πρόεδρος της ΟΕΒ κ. Χρίστος Μιχαηλίδης στον δικό του χαιρετισμό εξήρε την πλούσια δράση του Συνδέσμου Ποιότητας για τον οποίο η Ομοσπονδία νιώθει ιδιαίτερα περήφανη.

Εκλεκτοί εισηγητές/τριες Κύπριοι και ξένοι, μεταξύ των οποίων ακαδημαϊκοί, στελέχη επιχειρήσεων από διάφορους τομείς της οικονομίας και κυβερνητικοί, μετέφεραν τις θεωρητικές και πρακτικές τους γνώσεις που είχαν ως αποτέλεσμα την βελτίωση των οργανισμών τους μέσω της εφαρμογής των αρχών της Ποιότητας. Το θεματολόγιο του φετινού Συνεδρίου ήταν ιδιαίτερα πλούσιο, πράγμα που δείχνει την πολύ-διάσταση της Ποιότητας στο σημερινό επιχειρησιακό γίγνεσθαι. Το Συνέδριο κάλυψε θέματα που αφορούν Στρατηγική και Ποιότητα, Καλές Πρακτικές στη Διαχείριση Ενέργειας, Εταιρική Διακυβέρνηση, Διαχείριση Έργων, Διασυνδεδεμένα Συστήματα Διαχείρισης, Προσωπικά Δεδομένα, Ασφάλεια Πληροφοριών, Ηλεκτρονική Υγεία, Ασφάλεια Ασθενών και Διαπίστευση στον τομέα της Υγείας, και Βιωσιμότητα.

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Ποιότητας ευχαριστεί τους συμμετέχοντες και ομιλητές του Συνεδρίου και δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει την προσφορά υπηρεσιών γνώσης και κατάρτισης προς τα Μέλη και την κοινωνία γενικότερα. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον μέγα χορηγό Ελληνική Τράπεζα και στους χορηγούς PwC και Swiss Approval και την σημαντική τους συμβολή στην επιτυχή διοργάνωση.

Οι παρουσιάσεις του Συνεδρίου θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Κυπριακού Συνδέσμου Ποιότητας www.quality.org.cy καθώς και στους λογαριασμούς κοινωνικών δικτύων.