Η ΜΚΟ GreenCyprusCom, που έχει ως στόχο την αναζωογόνηση των κυπριακών δασών, καλεί εταιρείες να συνεισφέρουν στην προσπάθεια αναδάσωσης, υιοθετώντας δέντρα και συμμετέχοντας στην επόμενή της δεντροφύτεση που προγραμματίζεται για τις 10 Μαρτίου 2018.

Το κόστος υιοθεσίας ενός δέντρου είναι μόνο 25 ευρώ και καλύπτει όλα τα έξοδα για τη δημιουργία του λάκκου φύτευσης, την περιποίηση και το πότισμα του δέντρου κατά τη διάρκεια των πρώτων τριών κρίσιμων χρόνων της ζωής του. Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν να υιοθετήσουν όσα δέντρα επιθυμούν μέσω της ιστοσελίδας της οργάνωσης www.greencyprus.com. Για κάθε δέντρο θα λάβουν ένα πιστοποιητικό υιοθεσίας, τον μοναδικό αριθμό του δέντρου, ονομαστική πινακίδα για το δέντρο, αλλά και πρόσκληση για να συμμετάσχουν -προαιρετικά- στην επόμενη δεντροφύτεση, όπου θα λάβουν την αναγκαία καθοδήγηση και βοήθεια από το Τμήμα Δασών για τη σωστή φύτευση των δεντρυλίων τους. Η GreenCyprusCom θα αναλάβει τη φροντίδα των δέντρων, καθώς αυτά μεγαλώνουν.

Η GreenCyprusCom πραγματοποίησε πρόσφατα με απόλυτη επιτυχία την τέταρτη της μεγάλη της δεντροφύτευση κοντά στην περιοχή της ‘Πέτρας του Ρωμιού’. Χαράζοντας την πορεία προς ένα πιο πράσινο μέλλον για την Κύπρο, η οργάνωση, που ξεκίνησε την εκστρατεία αναδάσωσης την άνοιξη του 2017, έχει μέχρι σήμερα συντονίσει τη φύτευση πάνω των 1300 δέντρων κατά μήκος της ακτής της Πάφου, με τη βοήθεια των ευαισθητοποιημένων υποστηρικτών της.

Ο επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος κ. German Lillevyali, Πρόεδρος του Ανοικτού Συμβουλίου της GreenCyprusCom, και επενδυτής και Πρόεδρος του GL Financial Group, δήλωσε «Λατρεύω την ιστορία και τον πολιτισμό της Κύπρου, τον φιλόξενο λαό της και την πανέμορφη φύση της. Σίγουρα η Κύπρος δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο, αλλά για μένα η αγάπη που τρέφω γι’ αυτήν την όμορφη χώρα σημαίνει πάνω απ’ όλα ευγνωμοσύνη και δράση. Γι’ αυτό και είχαμε την αυθόρμητη επιθυμία να κάνουμε κάτι σημαντικό για την αναζωογόνησή της. Έτσι γεννήθηκε το κίνημα GreenCyprusCom, με στόχο στην αποκατάσταση των δασών του πράσινου αυτού νησιού.»