Η ΜΚΟ GreenCyprusCom, με στόχο την αναζωογόνηση των κυπριακών δασών, πραγματοποίησε με απόλυτη επιτυχία την τέταρτη μεγάλη της δεντροφύτευση στις 31 Ιανουαρίου κοντά στην περιοχή της ‘Πέτρας του Ρωμιού’.

Χαράζοντας την πορεία προς ένα πιο πράσινο μέλλον για την Κύπρο, η οργάνωση, που ξεκίνησε την εκστρατεία αναδάσωσης την άνοιξη του 2017, έχει μέχρι σήμερα συντονίσει τη φύτευση πάνω των 1300 δέντρων κατά μήκος της ακτής της Πάφου, με τη βοήθεια των ευαισθητοποιημένων υποστηρικτών της.

Παρά το γεγονός ότι οι βροχερές καιρικές συνθήκες κατέστησαν αναγκαία την αναβολή και τον επαναπρογραμματισμό της εκδήλωσης που προγραμματιζόταν αρχικά για τις 25 Ιανουαρίου, οι εθελοντές έσπευσαν να λάβουν μέρος στην ενέργεια, εκφράζοντας έτσι την προθυμία τους να συμμετάσχουν στην αναβίωση του πράσινου τοπίου της Κύπρου.

Ο επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος κ. German Lillevyali, Πρόεδρος του Ανοικτού Συμβουλίου της GreenCyprusCom, και επενδυτής και Πρόεδρος GL Financial Group, δήλωσε «Λατρεύω την ιστορία και τον πολιτισμό της Κύπρου, τον φιλόξενο λαό της και την πανέμορφη φύση της. Σίγουρα η Κύπρος δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο, αλλά για μένα η αγάπη που τρέφω γι’ αυτήν την όμορφη χώρα σημαίνει πάνω απ’ όλα ευγνωμοσύνη και δράση. Γι’ αυτό και είχαμε την αυθόρμητη επιθυμία να κάνουμε κάτι σημαντικό για την αναζωογόνησή της. Έτσι γεννήθηκε το κίνημα GreenCyprusCom, με στόχο στην αποκατάσταση των δασών του πράσινου αυτού νησιού.»

Η GreenCyprusCom προγραμματίζει ακόμη δυο δεντροφυτεύσεις τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, πριν το τέλος της φετινής περιόδου δεντροφύτευσης, ενώ παράλληλα προσφέρει την ευκαιρία σε ενδιαφερόμενα άτομα αλλά και σε επιχειρήσεις να συμβάλουν στην προστασία και βελτίωση του περιβάλλοντος του νησιού, «υιοθετώντας» ένα δέντρο και χαρίζοντας του έτσι ζωή. Η πρωτοβουλία «Χάρισε Ζωή σε ένα Δέντρο» της GreenCyprusCom έχει ως στόχο την αποκατάσταση της χλωρίδας του νησιού και καλεί όλους τους περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένους πολίτες να συνεισφέρουν στην προσπάθεια αναδάσωσης, χορηγώντας την αγορά δενδρυλλίου και την εξασφάλιση της φροντίδας που χρειάζεται για να αναπτυχθεί. Το κόστος «υιοθεσίας» ενός δέντρου είναι μόνο 25 ευρώ και καλύπτει όλα τα έξοδα για τη δημιουργία του λάκκου φύτευσης, την περιποίηση και το πότισμα του δέντρου κατά τη διάρκεια των πρώτων τριών κρίσιμων χρόνων της ζωής του.

Η δενδροφύτευση αποτελεί μια διασκεδαστική και διαδραστική εκπαιδευτική δραστηριότητα κατάλληλη για όλες τις ηλικίες, κυρίως για τους νεαρούς «περιβαλλοντιστές» που στα πλαίσια της ενέργειας είχαν την ευκαιρία να συνδεθούν με τη φύση, φυτεύοντας δέντρα μαζί με τους γονείς και κηδεμόνες τους, υπό την καθοδήγηση εμπειρογνώμων του Τμήματος Δασών. Η οργάνωση φρόντισε να παρέχει όλα τα απαραίτητα εργαλεία για τους συμμετέχοντες, που απόλαυσαν επίσης δωρεάν χυμούς και σνακ.

Η GreenCyprusCom είναι μια μη-κερδοσκοπική οργάνωση που φέρνει σε επαφή άτομα ευαισθητοποιημένα σε περιβαλλοντικά θέματα τα οποία τρέφουν γνήσιο ενδιαφέρον για την αναζωογόνηση του πρασίνου στο νησί μας. Διοργανώνοντας τακτικές ενέργειες αναδάσωσης με την υποστήριξη του Τμήματος Δασών, η Οργάνωση έχει θέσει ως στόχο να συνεισφέρει ενεργά στην αναδάσωση και διατήρηση του κυπριακού οικοσυστήματος.

Ως μη κερδοσκοπική οργάνωση, η GreenCyprusCom βασίζεται στη στήριξη όσων θέλουν να συμβάλουν ενεργά στην περιβαλλοντική ανάπτυξη και το βιώσιμο μέλλον του τόπου. Μπορείτε να υποστηρίξετε το έργο της οργάνωσης «υιοθετώντας» ένα ή και περισσότερα δέντρα οι ίδιοι, ή μέσω της εταιρίας ή του οργανισμού σας. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.greencyprus.com.