Η Κυβέρνηση της Ολλανδίας ανέφερε ότι είναι σε διαβουλεύσεις με 250 εταιρείες για μετακίνηση των εργασιών τους στην χώρα από τη Βρετανία λόγω του Brexit, το οποίο προγραμματίζεται να γίνει στις 29 Μαρτίου.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters το Υπουργείο Οικονομικών Υποθέσεων αναφέρει σε έκθεσή του ότι πρόγραμμα προσέλκυσης εταιρειών έχει ήδη φέρει στην Ολλανδία από τη Βρετανία 42 εταιρείας ή υποκαταστήματα και 1.923 θέσεις εργασίας το 2018.

Η έκθεση αναφέρεται ότι στις εταιρείες αυτές συγκαταλέγονται η ιαπωνική επενδυτική εταιρεία Norinchukin, η εταιρεία μέσων ενημέρωσης TVT Media, οι εταιρείες παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών MarketAxess και Azimo και η ναυτιλιακή ασφαλιστική UK P&I Club.

«Το 2019, αρκετές εταιρείες, περιλαμβανομένων του Discovery και του Bloomberg έχουν ήδη ανακοινώσει την πρόθεσή τους να επενδύσουν στην Ολλανδία λόγω του Brexit», αναφέρει το Υπουργείο.

Επιπρόσθετα, συνεχίζει, «η Υπηρεσία Προσέλκυσης Ξένων Επενδύσεων της Ολλανδίας είναι σε συνομιλίες με πάνω από 250 ξένες εταιρείες, οι οποίες μελετούν το ενδεχόμενο εγκατάστασης των εργασιών τους στην Ολλανδία μετά το Brexit»

Αναφέρει επίσης ότι οι περισσότερες εταιρείες είναι βρετανικές, αλλά ορισμένες είναι αμερικανικές ή ασιατικές οι οποίες αναθεωρούν τις ευρωπαϊκές δομές των υποκαταστημάτων τους.

«Αυτές περιλαμβάνουν εταιρείες στον χρηματοοικονομικό τομέα, στον τομέα μέσων ενημέρωσης και διαφήμισης, στον τομέα των επιστημών και της υγείας και του εφοδιασμού», προσθέτει.

Εταιρείες που έχουν ήδη μετακινήσει τις εργασίες τους στην Ολλανδία ή έχουν εκφράσει την πρόθεσή τους να το πράξουν περιλαμβάνουν την CBoe Global Markets του Σικάγο, τον όμιλο εταιρειών του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου, την εταιρεία Tradeweb, την Panasonic και τον χρηματοοικονομικό όμιλο Mitsubishi UFJ.