Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) συμφώνησε σήμερα στο πρώτο έργο υποδομής στην Κύπρο, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου για τις Στρατηγικές Επενδύσεις (EFSI), το οποίο βρίσκεται “στην καρδιά του επενδυτικού σχεδίου για την Ευρώπη”, ανακοίνωσε η Κομισιόν από τις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων θα παράσχει 35 εκατ. ευρώ στον Κυπριακό Οργανισμό Αποθήκευσης και Διαχείρισης Αποθέματος Πετρελαίου (COSMOS) για την κατασκευή ιδιόκτητης αποθήκης 210.000 τόνων. Το πρόγραμμα το οποίο υποστηρίζεται από το “σχέδιο Γιούνκερ”, θα επικεντρωθεί στην ενίσχυση της ενεργειακής απόδοσης και θα βελτιώσει την ενεργειακή ασφάλεια της Κύπρου, αυξάνοντας το απόθεμα πετρελαίου που διατηρείται στη χώρα, σημειώνει η Κομισιόν.

Ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Γιέρκι Κατάινεν, υπεύθυνος για την απασχόληση, την ανάπτυξη, τις επενδύσεις και την ανταγωνιστικότητα, δήλωσε με την ευκαιρία ότι: “η στρατηγική της ΕΕ για την ενεργειακή Ένωση στοχεύει να καταστήσει την ενέργεια πιο ασφαλή και οικονομικά προσιτή”.

“Αυτό το πρώτο έργο του EFSI στην Κύπρο θα μας βοηθήσει να επιτύχουμε αυτούς τους στόχους. Ενθαρρύνω περισσότερους φορείς προώθησης έργων στην Κύπρο να έρθουν σε επαφή με την ΕΤΕπ με τις επενδυτικές προτάσεις τους, προκειμένου να συνεχίσουν την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας”, δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν.