Ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Γιώργος Λακκοτρύπης αναχωρεί το απόγευμα της Πέμπτης 10 Ιανουαρίου 2019 για το Άμπου Ντάμπι, για να συμμετάσχει στις εργασίες της 9ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του Διεθνούς Οργανισμού Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (IRENA), που θα πραγματοποιηθούν μεταξύ 11 και 13 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που μεταδίδει στο ΓΤΠ, ο κ. Λακκοτρύπης θα λάβει μέρος το απόγευμα της 11ης Ιανουαρίου στο Global Energy Forum της δεξαμενής σκέψης Atlantic Council, στο περιθώριο του οποίου προγραμματίζεται να έχει συνάντηση με τον Υφυπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, αρμόδιο για Ενεργειακούς Πόρους Φράνσις Φάνον.

Στις 13 Ιανουαρίου, ημέρα Κυριακή, ο κ. Υπουργός θα μεταβεί στο Κάιρο για την 1η Υπουργική Συνάντηση του East Med Gas Forum, που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 14 Ιανουαρίου.

Η Υπουργική Συνάντηση στο Κάιρο αποτελεί πρωτοβουλία της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου για ίδρυση του East Mediterranean Gas Forum, με σκοπό την περιφερειακή, τεχνική και εμπορική, συνεργασία μεταξύ παραγωγών, αγοραστών και διαμετακομιστικών χωρών του φυσικού αερίου της Ανατολικής Μεσογείου. Η Κύπρος θα είναι, δε, εκ των ιδρυτικών μελών του Forum, η δράση του οποίου αναμένεται να είναι ενισχυτική και της Μόνιμης Γραμματείας Τριμερών Συνεργασιών που θα φιλοξενείται στο νησί μας.