Η Gulf Publishing Company είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι το Eastern Mediterranean Gas Conference (EMGC) επιστρέφει στο Hilton Cyprus στη Λευκωσία στις 21-22 Μαρτίου 2018. Το συνέδριο χορηγεί η Eni, η Deloitte και η Δημόσια Επιχείρηση Φυσικού Αερίου (ΔΕΦΑ) και στηρίζουν το World Oil, το Gas Processing, το Hydrocarbon Processing, το Petroleum Economist, το Pipeline & Gas Journal, και το Underground Construction

Η Eni και οι εταίροι της επενδύουν γύρω στα $12 δις στον κοίτασμα Zohr, που αποτελεί το μεγαλύτερο στην περιοχή, με υπολογισμένες ποσότητες αερίου στα 30 τρις κυβικά πόδια. Η παραγωγή του Zohr άρχισε τον Δεκέμβριο του 2017, μόλις 2.5 χρόνια μετά την ανακοίνωση για την ανακάλυψή του, και αναμένεται ότι θα αποφέρει μέχρι 1 δις κυβικά πόδια την ημέρα μέχρι τα μέσα του 2018.
Μετά την οριστικοποίηση της ανάπτυξης του κοιτάσματος το 2019, ο όγκος παραγωγής θα αυξηθεί με υπολογισμένη ανώτατη ποσότητα τα 2.7 δις κυβικά πόδια την ημέρα το 2020. Με την πρόσφατη έναρξη της ανάπτυξης του Zohr, η Αίγυπτος προγραμματίζει να ξαναρχίσει τις εξαγωγές φυσικού αερίου το 2019 και θα μπορούσε να καταστεί σημαντικός προμηθευτής αερίου για την περιοχή.

Το EMGC είναι το κορυφαίο συνέδριο για όσους ενδιαφέρονται για τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην περιοχή. Στις εργασίες του συνεδρίου θα λάβουν μέρος κορυφαία στελέχη, κυβερνητικοί αξιωματούχοι καθώς και εμπειρογνώμονες της περιοχής που συμμετέχουν στη διαμόρφωση ενεργειακών πολιτικών στην Ανατολική Μεσόγειο για μια εις βάθος συζήτηση για τις τελευταίες εξελίξεις, προκλήσεις και ευκαιρίες στην περιοχή.

Το συνέδριο θα ανοίξει με χαιρετισμό ο Γιώργος Λακκοτρύπης, Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας. Κεντρικοί ομιλητές του EMGC 2018 είναι ο Luca Bertelli, Chief Exploration Officer της eni και ο Συμεών Κασσιανίδης, Πρόεδρος της Δημόσιας Επιχείρησης Φυσικού Αερίου (ΔΕΦΑ). Επιπλέον, στο συνέδριο θα συμμετέχουν ως ομιλητές οι: Ανδρέας Κουτσουλίδης, Commercial Manager της Εταιρείας Υδρογονανθράκων Κύπρου (ΕΥΚ), Yaniv Friedman, Deputy CEO της Delek Drilling LP, Τσαρλς Έλληνας, Chief Executive της E-C Natural Hydrocarbons Company Limited, Hamdy Faroun, Production Manager της East Zeit-Dana Petroleum, Μαθιός Ρήγας, Chief Executive Officer της Energean Oil & Gas, Gina Cohen, Gas Consultant, Eastern Mediterranean, Tarique M. Yusuf, Process Engineer, Talal Al-Nabhan, Senior Process Engineer και Mahdi Al-Qazweeni, Team Leader, Operations Technical Services της Kuwait Oil Company, Wissam Edmond Chbat, Head of Geology and Geophysics, του Lebanese Petroleum Administration, Παναγιώτης Μήτρου, Technology & Innovation Manager, South Europe, Marine & Offshore, Business Development, της Lloyd’s Register, Dr. Michael Gardosh, Head of Geology & Geophysics Department, Natural Resources Administration, του Υπουργείου Ενέργειας του Ισραήλ, Roberto Bruschi, Offshore E&C Division— Engineering Authority, Head, Saipem, Emad Rabeea, Senior Process Engineer της WASCO, Lucas Schmitt, Senior Gas and LNG Analyst της Wood Mackenzie, και άλλοι.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.EMGasConference.com