Κύμα αλληλεγγύης απλώθηκε από διάφορους φορείς, εταιρίες και μεμονωμένους πολίτες στην Κύπρο, δημιουργώντας τεράστια κινητοποίηση για την παροχή βοήθειας προς τους πληγέντες στις πυρκαγιές της Αττικής. Η ανταπόκριση ήταν συγκινητική, αφού άπαντες συνέβαλαν στην πρωτοβουλία συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης.

Συνολικά, 12 τόνοι τρόφιμα, παιδικές πάνες, είδη υγιεινής και φάρμακα παραδόθηκαν στην Ελλάδα. Τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης ανέλαβε η DHL Express Κύπρου σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Reaction, καλώντας τον κόσμο να κινητοποιηθεί προσφέροντας όπως μπορεί σε αυτή την προσπάθεια. Τα σημεία εξυπηρέτησης της DHL παγκύπρια λειτούργησαν ως κέντρα συλλογής των πακέτων, τα οποία η εταιρία έστειλε σε αρμόδιους φορείς στην Ελλάδα με δύο πτήσεις.

Επιπρόσθετα, η διεύθυνση και το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρίας ένωσε δυνάμεις με πλήθος εθελοντών, μετατρέποντας τις αποθήκες της DHL σε χώρο διαλογής και οργάνωσης του υλικού που μαζεύτηκε.

Η μεγάλη κινητοποίηση και συμβολή του κόσμου σε ενέργειες προς ανακούφιση των πυρόπληκτων της Αττικής δείχνουν έμπρακτα τη στήριξη και την προσφορά σε τέτοιες δύσκολες στιγμές, στέλνοντας ένα αισιόδοξο και ελπιδοφόρο μήνυμα.