Με μια ξεχωριστή εκδήλωση γιόρτασαν το Λαϊκό Καφεκοπτείο και η Laiko Cosmos Trading τα 70 χρόνια ζωής του Καφέ Λαϊκού! ‘Ένας καφές που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της παράδοσης και της ιστορίας του τόπου μας και δίκαια έχει χαρακτηριστεί ως ο «Χρυσός Καφές της Κύπρου». Με την κορυφαία γεύση και το άρωμα που του χαρίζει το καλύτερο χαρμάνι της Κύπρου, ο Καφές Λαϊκού παραμένει από το 1948 ο αγαπημένος καφές των Κύπριων καταναλωτών. Όλα τα παραπάνω αποτέλεσαν την τέλεια ευκαιρία για κάλεσμα σε … «κυπριακό πρόγευμα»!

Στο Ίδρυμα Artos την Παρασκευή 18 Μαΐου, έγινε παρουσίαση σε ένα χώρο πλημμυρισμένο από τη μυρωδιά του Καφέ Λαϊκού και διακοσμημένο με τα πρώτα συλλεκτικά αντικείμενα που χρησιμοποιήθηκαν για την παρασκευή του, ταξιδέψαμε παρέα, πίσω στο χρόνο: από το πρώτο Καφεκοπτείο και το μπρούτζινο μπρίκι της γιαγιάς, μέχρι και τη ρετρό τηλεοπτική διαφήμισης του Καφέ Λαϊκού και το ηχητικό μήνυμα που ακουγόταν και όλοι έχουμε σιγοτραγουδήσει.

Εκ μέρους της εταιρείας Laiko Cosmos Trading μίλησε ο κ. Αντρέας Χ’Λάμπρου, Brand Manager του καφέ για 18 xρόνια, καλωσορίζοντας μας και προετοιμάζοντάς μας για τις ενέργειες που θα ακολουθήσουν κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Ακούσαμε με ενδιαφέρον τους κ.κ. Γιάννο Βαλανίδη, Γενικό Διευθυντή του Λαϊκού Καφεκοπτείου και Λάμπρο Αργυρίδη, Υπεύθυνο Παραγωγής του Καφέ Λαϊκού. Μοιράστηκαν μαζί μας την αγάπη τους για το brand, τη μοναδική εμπειρία τους σε σχέση με την παρασκευή του, και τα σημεία – σταθμούς στην ιστορία του, από … το όραμα «μιας χούφτας ανθρώπων» που συναντήθηκαν για πρώτη φορά το 1947 έως τη σημερινή, λαμπρή παρουσία του Καφέ Λαϊκού στην κορυφή της κυπριακής αγοράς. Ξεχωριστή, συναισθηματικά επιφορτισμένη στιγμή, ήταν η αναφορά στα δύσκολα χρόνια που πέρασε ο τόπος μας και τους εγκλωβισμένους που χρησιμοποιούσαν το πακέτο του Καφέ για να στείλουν ένα γράμμα στους αγαπημένους τους, κρυφά.

Τέλος, η σκυτάλη δόθηκε στην ζωγράφο Μαρία Αριστείδου, Πρέσβειρα του Καφέ Λαϊκού. Η καλλιτέχνης έχει γίνει ευρέως γνωστή στο εξωτερικό, χρησιμοποιώντας για τους πίνακες της σαν πρώτη ύλη τον ψημένο καφέ Λαϊκού. Με αυτή την ιδιαίτερη τεχνοτροπία έχει δημιουργήσει και τα έργα τα οποία κοσμούσαν το ίδρυμα Artos κατά την διάρκεια της εκδήλωσης. Μίλησε με αισιοδοξία ως εκπρόσωπος της νέας γενιάς που συνεχίζει την παράδοση των εβδομήντα χρόνων καταναλώνοντας φανατικά Καφέ Λαικού, ενώ ιδιαίτερη ήταν η στιγμή της παρουσίασης της νέας τηλεοπτικής καμπάνιας του Καφέ Λαϊκού η οποία και απέσπασε τις καλύτερες κριτικές.

H οικογένεια του Λαϊκού Καφεκοπτείου ευχαρίστησε θερμά τους παρευρισκομένους όχι μόνο για την παρουσία τους στη ζεστή εκδήλωση αλλά και για την υποστήριξη τους στον Χρυσό Καφέ Λαϊκού, που με πάθος, μεράκι και υπερηφάνεια παρασκευάζεται για 70 Χρόνια δημιουργώντας μοναδικές στιγμές για τον καθένα μας… Στιγμές ζωής, στιγμές Λαϊκού.

www.facebook.com/KAFESLAIKOU/

#stigmeslaikou