Η Τράπεζα Κύπρου ανακοίνωσε κατά την περσινή χρονιά το νέο Κέντρο Ναυτιλίας της και παρέθεσε ευχαριστήρια δεξίωση στην Αθήνα στις 31 Μαΐου 2018, με την ευκαιρία των Ποσειδωνίων 2018.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου της Τράπεζας Κύπρου, Τζον Χούρικαν, τόνισε ότι «η Τράπεζα Κύπρου είναι απόλυτα, κατά 100%, δεσμευμένη στην ανάπτυξη ναυτιλιακών εργασιών που θα στηρίζουν την κυπριακή οικονομία. Το νηολόγιο της Κύπρου είναι το τρίτο μεγαλύτερο στον κόσμο και είναι σημαντικό για μας, τη μεγαλύτερη τράπεζα της Κύπρου, να στηρίζουμε αυτόν τον τομέα, αυτό το τμήμα της οικονομικής δραστηριότητας, και να οικοδομούμε γύρω του την κατάλληλη επιχειρηματική δομή. Μας ενθουσιάζει το γεγονός ότι αναπτύσσουμε ναυτιλιακές δραστηριότητες που θα είναι παρούσες στις επόμενες δεκαετίες και προσδοκούμε να γίνουμε, τα επόμενα χρόνια, οι εταίροι επιλογής των πελατών μας στη ναυτιλία».

Το Τμήμα Ναυτιλίας έχει ήδη σημειώσει αρκετές επιτυχίες στον τομέα χρηματοδότησης ναυτιλιακών εργασιών, σύμφωνα με τον Λούη Ποχάνη, Διευθυντή Διεθνών Τραπεζικών Υπηρεσιών, Διαχείρισης Κεφαλαίων και Χρηματοοικονομικών Συναλλαγών.