Την τεχνική εμπειρία της από τις ιδιαιτερότητες της διαδικασίας σχεδιασμού και ανέγερσης του εμβληματικού κτιρίου ONE παρουσίασε η Pafilia Property Developers μαζί με τους συμβούλους της σε εκδήλωση που διοργάνωσε για τους επαγγελματίες του κατασκευαστικού κλάδου, αντιπροσώπους του ΕΤΕΚ, Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Κύπρου και ΣΟΛΜΗΚ καθώς και τους εμπλεκομένους κρατικούς φορείς. Με 37 ορόφους, το ΟΝΕ θα έχει διπλάσιο ύψος από οποιοδήποτε από τα υφιστάμενα ψηλά κτίρια της Λεμεσού και θα αποτελεί αρχιτεκτονικό αριστούργημα, με θετικές επιρροές στον σύγχρονο αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και στον τομέα ανάπτυξης γης στην Κύπρο.

Κατά την παρουσίαση, η Pafilia και οι συνεργάτες της -η ομάδα καταξιωμένων αρχιτεκτόνων, σχεδιαστών, μηχανικών και άλλων ειδικών- παρουσίασαν τις προκλήσεις που είχαν να αντιμετωπίσουν καθώς και τις προσεγγίσεις και λύσεις που υιοθέτησαν στο πλαίσιο της κατασκευής του φιλόδοξου αυτού έργου.

Ακολούθησε επίσκεψη στον χώρο του έργου, όπου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την πρόοδο των κατασκευαστικών εργασιών, που ξεκίνησαν πριν περίπου 14 μήνες.

Με την στήριξη της Pafilia, για όλη τη διάρκεια υλοποίησης του έργου συνεργάζονται -ως ενιαία μονάδα- σύμβουλοι από την Κύπρο και το εξωτερικό, όπως αρχιτεκτονικές ομάδες από την Atkins, την WKK, και την Eraclis Papachristou Architects, μηχανικοί από την Burohappold Engineering, την P.Papadopoulos & Associates Consulting Engineers LLC και τη Georgiou & Zembylas Partners Ltd και άλλοι ειδικοί, όπως η Marinos N Panayiotides Chartered QS, η Intfire Cyprus Ltd, η Seamlexity, η Archtube και η Stefanos Ioannides Acoustics.

Από την ομάδα των Αρχιτεκτόνων του έργου, ο κ. Ηρακλής Παπαχρίστου σημείωσε τα ακόλουθα: «Η κατασκευή του ψηλότερου κτιρίου στη Κύπρο εμπεριέχει προκλήσεις σε όλα τα επίπεδα του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού. Κατά τον σχεδιασμό του OΝΕ τέθηκαν προς συζήτηση, στον υπέρτατο βαθμό, παράμετροι όπως η αστική παρουσία του κτιρίου, η αρχιτεκτονική επεξεργασία του κελύφους, η γεωμετρική πολυπλοκότητα και η επιλογή υλικών μακρόβιας αντοχής αλλά και η ορθή βιοκλιματική προσέγγιση. Εξίσου σημαντικά ήταν τα θέματα πυρασφάλειας, ακουστικής σε επίπεδο σχεδιασμού αλλά και ποιότητας εσωτερικού χώρου. Η αναζήτηση της ορθής λειτουργίας του κτιρίου προσεγγίζει οριστικά όλα τα ζητήματα του σχεδιασμού.»

Στην πρόοδο των εργασιών στο εργοτάξιο αναφέρθηκε ο επιβλέπων Πολιτικός Μηχανικός, κ. Πανίκος Παπαδόπουλος: «Η κατασκευή του ΟΝΕ μπαίνει σε νέα φάση, αφού μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί με επιτυχία η κατασκευή της πασσαλοθεμελίωσης, η αποστρράγγιση και εκσκαφή των υπογείων χώρων, η κατασκευή περιμετρικών τοίχων αντιστήριξης, η κατασκευή γενικού θεμελίου και μόνωσης και η κατασκευή υπογείων χώρων. Στο αμέσως επόμενο στάδιο αναμένεται να ξεκινήσει η κατασκευή της ανωδομής του πύργου (με ένα σύστημα κυλιόμενου ξυλότυπου), καθώς και οι υπόλοιπες οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες».

Η Ευαγγελία Ηλιάδου, Εκτελεστική Διευθύντρια της Pafilia Property Developers, δήλωσε: «Το ONE είναι μια εμβληματική ανάπτυξη και υλοποιεί το όραμα μας για τη δημιουργία ενός καινοτόμου κτιρίου, σχεδιαστικής αρτιότητας, το οποίο θα φέρει ένα νέο ορισμό πολυτέλειας στην Κύπρο και θα θέσει τον πήχη ψηλά, από άποψη ποιότητας, αρχιτεκτονικής αλλά και καινοτομίας. Με την ανάπτυξη του έργου να προοδεύει διαρκώς, κρίναμε σκόπιμο να μοιραστούμε με τους επαγγελματίες του χώρου την εμπειρία μας από την επιτυχή διαχείριση των προκλήσεων που προκύπτουν στο πλαίσιο υλοποίησης ενός τέτοιου μεγαλεπήβολου έργου. Με αυτό τον τρόπο επιθυμούμε να συμβάλουμε στην πρόοδο του τομέα όσο αφορά στον σχεδιασμό καινοτόμων έργων, που θα ενισχύσουν την εικόνα της Κύπρου στη διεθνή αγορά.»

Η Pafilia ηγείται του τομέα των ακινήτων της Κύπρου και με το ΟΝΕ έχει εισάγει πραγματικές καινοτομίες, διαδραματίζοντας καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη επιβλητικών, υψηλών κτιρίων στο νησί. Η Pafilia υπήρξε η πρώτη εταιρεία στην Κύπρο που συνεργάστηκε με παγκοσμίου φήμης εταιρείες του τομέα και, έχοντας αναπτύξει δύο από τα πιο επιβλητικά και μεγάλα έργα στον χώρο των ακινήτων στην Κύπρο, το Minthis και το ONE, έχει δίκαια κερδίσει τον τίτλο μιας από τις κορυφαίες κατασκευαστικές εταιρείες στην Κύπρο και την περιοχή της Μεσογείου. Η τολμηρή της προσέγγιση, η εξαιρετική καινοτομία που την χαρακτηρίζει και η άκρως αποτελεσματική εμπορική της στρατηγική, έχουν τοποθετήσει την εταιρεία στην κορυφή του τομέα.