Η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) διοργανώνει διάλεξη με τίτλο «Προκλήσεις και ευκαιρίες στο ενεργειακό δίκτυο της Κύπρου: Aποθήκευση ενέργειας – μικροδίκτυα – κανόνες αγοράς ηλεκτρισμού», που θα πραγματοποιηθεί στις 28 Νοεμβρίου 2018, 16:00-17:30 στα γραφεία της ΟΕΒ στη Λευκωσία.

Το ενεργειακό μείγμα αλλάζει και η ενεργειακή μετάβαση σε ήπιες πηγές ενέργειας που θα οδηγήσουν σε μηδενικές εκπομπές και την επιτυχή ολοκλήρωση των στόχων του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή άρχισε και επιταχύνεται. Αυτή η μεγάλη αλλαγή εισαγάγει νέες τεχνολογίες στο ενεργειακό δίκτυο και το οδηγεί από στατικό σε ενεργό σε όλες τις τάσεις και επίπεδα λειτουργίας του.

Κατά τη διάρκεια της διάλεξης θα καλυφθούν θέματα όπως μικροδίκτυα και ενεργειακές κοινότητες, αγορά ηλεκτρισμού και λειτουργία δικτύου με την εισαγωγή των νέων τεχνολογιών στην αγορά ηλεκτρισμού.

Εισηγητές της διάλεξης είναι οι Δρ Βενιζέλος Ευθυμίου, κ. Ντίνος Νικολαΐδης και Δρ Βασίλης Μαχαμίντ, μέλη του ερευνητικού προσωπικού του Ερευνητικού Κέντρου Ενεργειακής Αειφορίας «ΦΩΣ».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στη διάλεξη μέχρι τις 26 Νοεμβρίου 2018, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://goo.gl/forms/z1RciuG4F36Zc1AD3

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.