Η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) με ευχαρίστηση διαπιστώνει ότι η πρώτη Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπήρξε απόλυτα επιτυχής.

Η ανάληψη της Προεδρίας από την Κυπριακή Δημοκρατία αποτελεί ορόσημο της νεώτερης Κυπριακής ιστορίας και όλοι οι συντελεστές στους οποίους οφείλεται η επιτυχία, προεξάρχοντος  του Υφυπουργού για Ευρωπαϊκά Θέματα κ. Ανδρέα Μαυρογιάννη, είναι άξιοι συγχαρητηρίων.

Η ομαδικότητα, μεθοδικότητα και προνοητικότητα με την οποία οι διοργανωτές προσέγγισαν αυτό το δύσκολο εγχείρημα απέφεραν καρπούς. Μπορούμε να είμαστε περήφανοι που τόσο σύντομα και χωρίς προηγούμενη εμπειρία ως Προεδρεύουσα χώρα κατορθώσαμε να επιτελέσουμε το ρόλο μας στο έπακρο, επιδεικνύοντας την αναμενόμενη σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

Παράλληλα, μπορούμε να αντλήσουμε διδάγματα από αυτή την εμπειρία. Δεν υπάρχει όριο στο τι μπορούμε να επιτύχουμε εάν δείξουμε τον ίδιο ζήλο και προθυμία που επιδείξαμε κατά την προετοιμασία και διαχείριση της Προεδρίας και στην προσπάθεια που γίνεται για να ορθοποδήσει η οικονομία. Εάν παραμείνουμε ενωμένοι και προσηλωμένοι στον κοινό στόχο της ανάκαμψης και της διόρθωσης των λαθών του παρελθόντος, σύντομα η Κυπριακή οικονομία θα επιστρέψει στον δρόμο της ανάκαμψης και ο Κυπριακός λαός στο δρόμο της ευημερίας και της προόδου.