Η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) καταδικάζει τα απεργιακά μέτρα στον τραπεζικό τομέα που εξήγγειλε για σήμερα η συντεχνία των τραπεζοϋπαλλήλων ΕΤΥΚ. Την στιγμή που η ανεργία στην Κύπρο καλπάζει και οι επιχειρήσεις προσπαθούν να επιβιώσουν μέσα σε εξαιρετικά δυσχερείς συνθήκες, οι απεργιακές κινητοποιήσεις αποσταθεροποιούν ακόμη περισσότερο την κατάσταση και επιβαρύνουν την ήδη άσχημη ψυχολογία.

Οι επιχειρηματίες και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα βιώνουν ένα εφιάλτη χωρίς προηγούμενο με απώλεια των επενδύσεων, των αποταμιεύσεων αλλά και των εργασιών τους.  Την ώρα που γίνεται κυριολεκτικά  «χαλασμός κόσμου» στην πραγματική οικονομία, είναι αδιανόητο η ΕΤΥΚ να οργανώνει απεργιακές κινητοποιήσεις. Αυτή τη στιγμή όλοι οι φορείς πρέπει να συμβάλουν στην αποκατάσταση της ηρεμίας και της εμπιστοσύνης στον τραπεζικό τομέα, στην άρση των περιορισμών και στην όσο το δυνατόν συντομότερη επιστροφή στην ομαλότητα.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις ταλαιπωρούν ένα πολύ εύθραυστο τομέα τη στιγμή που αυτός χρειάζεται σταθερότητα όσο ποτέ άλλοτε.