Με απογοήτευση και ανησυχία η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) έχει πληροφορηθεί την απόφαση των Συντεχνιών ΣΕΚ και ΠΕΟ για πραγματοποίηση 48ωρης απεργίας στην οικοδομική βιομηχανία.

Η συγκεκριμένη βιομηχανία αλλά και ολόκληρος ο κατασκευαστικός κλάδος κατά τα τρία τελευταία χρόνια έχουν συρρικνωθεί σε πρωτοφανή βαθμό. Σωρεία επιχειρήσεων είτε έχουν αναστείλει τις δραστηριότητες τους είτε βρίσκονται σε οριακό σημείο και παλεύουν καθημερινά για επιβίωση. Οι τραγικές συνέπειες του μαρασμού του τομέα αυτού, πλήττουν όχι μόνο τους εργολάβους και τους εργαζόμενους τους αλλά και την οικονομία του τόπου στην οποία είχε επί δεκαετίες σημαντική συνεισφορά.

Η εφαρμογή απεργιακών μέτρων δεν θα συμβάλει στην επίλυση των προβλημάτων, θα τα περιπλέξει και θα τα επιδεινώσει, θα απομακρύνει τις προοπτικές ανάκαμψης και θα υποσκάψει την ενότητα εργολάβων και εργατοτεχνιτών.

Τα παράπονα των Συντεχνιών και τα προβλήματα που επισημαίνουν για διάφορα επί μέρους θέματα του κλάδου, είναι αδύνατο να προωθηθούν μέσα από την σύγκρουση. Μόνο με τον διάλογο μπορούν να εξευρεθούν κοινά αποδεκτές λύσεις που θα επαναφέρουν την ελπίδα για ανάκαμψη.

Η ΟΣΕΟΚ με σεβασμό αναπτύσσει τις θέσεις και απόψεις της και με επιχειρήματα τεκμηριώνει τις εισηγήσεις της. Ταυτόχρονα, με κατανόηση ακούει τις συνδικαλιστικές θέσεις και μέσα από την σύνθεση των εκατέρωθεν προτάσεων, έχει καταγραφεί ουσιαστική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται επί ένα τουλάχιστο χρόνο. Η επίτευξη συμφωνίας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων δεν είναι ούτε αδύνατη ούτε απομακρυσμένη.

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων η ΟΕΒ καλεί τις συντεχνίες να επιστρέψουν το συντομότερο και να μην υλοποιήσουν τις απεργιακές εξαγγελίες. Η ενότητα και η συνεργασία των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου, τώρα επιβάλλεται όσο ποτέ προηγουμένως. Τώρα, όσο ποτέ προηγουμένως μπορεί να γίνει από τον καθένα αντιληπτό ότι κοινή είναι η μοίρα εργοδοτών και εργοδοτουμένων.