Την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 16:00 μ.μ. στα Περίπτερα Αρ. 6 & 5 στο χώρο της Αρχής Κρατικών Εκθέσεων o Υπουργός Οικονομικών κ. Χάρης Γεωργιάδης θα τελέσει τα εγκαίνια της 9ης Έκθεσης Εξοικονόμησης Ενέργειας «SAVENERGY 2013» και της 6ης Έκθεσης Τεχνολογιών Νερού και Περιβάλλοντος «ENVIROTEC 2013».

Η «SAVENERGY 2013», η οποία διοργανώνεται από την Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) με τη συνεργασία του Υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού (με τη στήριξη του ειδικού Ταμείου για τις ΑΠΕ και ΕΞΕ) και της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου παρουσιάζει προϊόντα τελευταίας τεχνολογίας στον τομέα της ενέργειας, και της εξοικονόμησης της. Η ENVIROTEC 2013 διοργανώνεται από την ΟΕΒ σε συνεργασία με το Υπουργείο Γεωργίας Φυσικών Πόρων & Περιβάλλοντος και σ’ αυτήν παρουσιάζονται προϊόντα εξοικονόμησης και επεξεργασίας νερού και προστασίας του περιβάλλοντος.

Κατά την τελετή των εγκαινίων, ο κ. Χάρης Γεωργιάδης θα απονέμει το 7ο Βραβείο Εξοικονόμησης Ενέργειας που έχει θεσμοθετηθεί από την ΟΕΒ και το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας & Τουρισμού και χρηματοδοτεί το ειδικό Ταμείο για τις ΑΠΕ και ΕΞΕ. Με το Βραβείο επιβραβεύονται μία επιχείρηση και ένας οικιακός καταναλωτής για την πιο αποδοτική επένδυσή στην εξοικονόμηση ενέργειας.