Στη δύναμη των μελών της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) εντάχθηκε η Κυπριακή Ένωση Φαρμακευτικών Εταιρειών Έρευνας και Ανάπτυξης (ΚΕΦΕΑ).

Ο Βοηθός Γενικός Διευθυντής της ΟΕΒ, Κώστας Χριστοφίδης, χαρακτήρισε πολύ σημαντική την ένταξη της ΚΕΦΕΑ στην οικογένεια της ΟΕΒ, τονίζοντας πως πρόκειται για μια δυναμική οργάνωση, η οποία μπορεί να εισάγει ευρωπαϊκούς στόχους στην υγεία προς όφελος του Κύπριου πολίτη και να προσφέρει εξειδικευμένες γνώσεις και  προτάσεις για τη δημιουργία ενός αποτελεσματικού και βιώσιμου συστήματος υγείας στην Κύπρο.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της ΚΕΦΕΑ Daan Gijbels εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η συνεισφορά και η στήριξη της ΟΕΒ προς τις καινοτόμες φαρμακευτικές εταιρείες θα είναι πολύτιμη, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι στόχος της ΚΕΦΕΑ είναι η πρόσβαση όλων των Κύπριων ασθενών σε ασφαλή και καινοτόμα φάρμακα.

Η ΚΕΦΕΑ ιδρύθηκε το 2006 ως το αντιπροσωπευτικό σώμα πολυεθνικών φαρμακευτικών εταιρειών στην Κύπρο και είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Φαρμακευτικών Βιομηχανιών (EFPIA). Μέλη της είναι οι εταιρείες GSK, Lilly, MSD, Novartis, Pfizer, Sanofi και Amgen Hellas.

Αποστολή της ΚΕΦΕΑ είναι η γρήγορη πρόσβαση των ασθενών σε καινοτόμα φάρμακα. Στόχοι της ΚΕΦΕΑ είναι η εξασφάλιση συνεχούς διάθεσης φαρμάκων στην κυπριακή αγορά, σε λογικές τιμές, δεδομένων των περιορισμών που επιβάλλει ο προϋπολογισμός, η παροχή επιστημονικής ενημέρωσης σε θέματα ασθενών και θεραπευτικών αγωγών στους λειτουργούς υγείας, η διασφάλιση της εφαρμογής των ευρωπαϊκών στόχων που αφορούν το ψηλό επίπεδο ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στην Κύπρο, καθώς και η συμμόρφωση με ένα κοινό κώδικα πρακτικής και δεοντολογίας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.kefea.org.cy.