Η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Ζέτα Αιμιλιανίδου συναντήθηκε με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΕΒ την Τρίτη 22 Ιουλίου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η κα Υπουργός ενημέρωσε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για τις ενέργειες και δράσεις που προωθεί το Υπουργείο της και ανταλλάχθηκαν απόψεις επί σημαντικών ζητημάτων της επικαιρότητας, για την οικονομία, για τα εργασιακά και τα κοινωνικά θέματα της αρμοδιότητάς της.

Μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν η υλοποίηση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (ΕΕΕ), τρόποι στήριξης της απασχόλησης και συγκράτησης της ανεργίας καθώς και ζητήματα που αφορούν την συγκράτηση του εργατικού κόστους στις επιχειρήσεις. Η κα Υπουργός απάντησε σε αριθμό ερωτήσεων και προέβη σε διευκρινήσεις για τα μέτρα που προωθούνται και εφαρμόζονται από το Υπουργείο.

Ο Πρόεδρος της ΟΕΒ κος Χρίστος Μιχαηλίδης επαναβεβαίωσε τη στήριξη της ΟΕΒ στις προσπάθειες της Υπουργού για την επιτυχή εφαρμογή του ΕΕΕ καθώς και στα μέτρα που αποσκοπούν στην αναχαίτιση της ανεργίας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Με την σειρά της, η κα Αιμιλιανίδου ευχαρίστησε την ΟΕΒ για την υπεύθυνη στάση που τηρεί στη διάρκεια όλης της περιόδου της οξείας οικονομικής κρίσης. ΟΕΒ και Υπουργός συμφώνησαν σε περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας τους για το καλό του τόπου.