Η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) καταδικάζει τις απεργίες στα λιμάνια Λεμεσού και Λάρνακας και ζητά την ακύρωση τους και επιστροφή της λιμενικής δραστηριότητας στους φυσιολογικούς της ρυθμούς.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΟΕΒ, τέτοιες ενέργειες προκαλούν προβλήματα σε όσους δραστηριοποιούνται στα λιμάνια αλλά και αλυσιδωτές συνέπειες στο σύνολο της οικονομίας και το εμπόριο, πλήττοντας παράλληλα την εικόνα της λιμενικής μας βιομηχανίας. Στις δύσκολες εποχές που διανύουμε, μέσα σε συνθήκες αδυσώπητου ανταγωνισμού από γειτονικές χώρες, είναι εντελώς απαράδεκτο να αρνούμαστε να εξυπηρετήσουμε στα λιμάνια μας οποιοδήποτε πλοίο.

Είναι πραγματικά λυπηρό οι θυσίες και οι προσπάθειες που γίνονται από επιχειρήσεις και εργαζομένους για να ορθοποδήσει η οικονομία, να υποσκάπτονται κατ’ αυτό τον τρόπο. Πρέπει επιτέλους όλοι να αντιληφθούν πως είμαστε ένα νησιώτικο κράτος που εξαρτάται από τα λιμάνια για την ομαλή διεξαγωγή της οικονομικής δραστηριότητας και να αναλογιστούν τις βαρύτατες ευθύνες τους.

Καλούμε τους αδειούχους λιμενικούς αχθοφόρους και το προσωπικό της Αρχής Λιμένων να αναστείλουν αμέσως τις απεργιακές κινητοποιήσεις και να μην υλοποιήσουν τα υπόλοιπα εξαγγελθέντα μέτρα. Τα προβλήματα και οι διαφορές λύνονται με νηφαλιότητα στην τράπεζα των διαπραγματεύσεων και μέσα από τις θεσμοθετημένες διαδικασίες. Οι απεργιακές κινητοποιήσεις δεν επιλύουν οτιδήποτε, δεν εξυπηρετούν κανένα και πλήττουν το σύνολο της οικονομίας αδιάκριτα.

Η λήψη μέτρων στα λιμάνια υπονομεύει τις προσπάθειες που καταβάλλονται για να ορθοποδήσει η οικονομία μας.