Η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) σε ανακοίνωσή της, καταδικάζει την εξαγγελία της συντεχνίας των τραπεζικών υπαλλήλων ΕΤΥΚ για λήψη απεργιακών μέτρων τη Τρίτη 4 Φεβρουαρίου στη Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το χρηματοπιστωτικό σύστημα του τόπου μας δοκιμάζεται έντονα κατά το τελευταίο χρόνο και καταβάλλονται από όλους τεράστιες προσπάθειες για σταθεροποίησή του. Η όποια εργατική αναταραχή όχι μόνο δεν προσφέρει καλή υπηρεσία, αλλά αντίθετα επιβραδύνει την αποκατάσταση της ηρεμίας σε ολόκληρο τον τομέα.

Ο Συνεργατισμός, που αποτελεί σημαντικό μέρος του συστήματος έχει να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην σταθεροποίηση της οικονομίας και στις προσπάθειες για ανάκαμψη. Για να μπορέσει όμως να πράξει τούτο με επιτυχία χρειάζεται την στήριξη όλων, και ιδιαίτερα όσων εργάζονται σε αυτόν.

Η ΟΕΒ καλεί την ΕΤΥΚ να ακυρώσει τα εξαγγελθέντα απεργιακά μέτρα και να εναρμονιστεί με το κοινό αίσθημα πολιτείας, κοινωνίας και οικονομίας που απαιτεί την συστράτευση όλων των παραγωγικών δυνάμεων για αντιμετώπιση της κρίσης που δοκιμάζει της αντοχές της πατρίδας μας.