Η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία όσα θλιβερά διαδραματίζονται στον κλάδο των οικοδομών με την επ’ αόριστον απεργία που εφαρμόζουν για ένατη  μέρα οι συντεχνίες.

Ο κατασκευαστικός τομέας είναι με διαφορά ο πιο βαριά πληγείς τομέας της Κυπριακής οικονομίας, με την συρρίκνωση της δραστηριότητας να μην έχει τέλος, με την ανεργία να έχει φτάσει σε πρωτόγνωρα  ύψη και με το μέλλον να προδιαγράφεται ζοφερότερο από ποτέ.

Μέσα σε αυτό το σκηνικό, Εργολάβοι και Εργαζόμενοι μπορούν μέσα από τον διάλογο, με αμοιβαίο σεβασμό να βρουν τις ρυθμίσεις εκείνες που θα μετριάσουν τα προβλήματα και θα ελαχιστοποιήσουν τους κινδύνους που  απειλούν τις επιχειρήσεις και το ανθρώπινο τους δυναμικό.

Η ΟΕΒ θεωρεί ότι οι προτάσεις της ΟΣΕΟΚ για τον περιορισμό του μισθολογικού κόστους, συνιστούν μοχλό για υπέρβαση των προβλημάτων και για ανάκαμψη της δραστηριότητας στις κατασκευές.

Οι εισηγήσεις της Εργοδοτικής πλευράς, ουσιαστικά διατηρούν αναλλοίωτο το ημερομίσθιο των εργαζομένων ενώ ταυτόχρονα μειώνουν το κόστος απασχόλησης. Με τον τρόπο αυτό βελτιώνεται η ανταγωνιστικότητα του κλάδου, μειώνεται το κόστος του προϊόντος και αναζωογονείται η ζήτηση, δίνοντας εκ νέου δουλειά σε όλους όσους υπηρετούν τον κατασκευαστικό τομέα.

Η απεργία πρέπει να ανασταλεί. Η εργατική αναταραχή μέσα σε αυτές τις συνθήκες, αποτελεί απειλή για την κοινωνική ειρήνη. Αναρίθμητες παρεμφερείς των κατασκευών δραστηριότητες, έχουν παραλύσει, με τους εργοδότες και τους εργαζόμενους να εξαντλούν τα όρια των αντοχών τους. Οι κλαδικές των οικοδόμων συντεχνίες, οφείλουν να αντιληφθούν την ζημιά που προκαλούν στον τόπο με την παρατεταμένη απεργία, να άρουν τα μέτρα και να επανέλθουν στον διάλογο πριν να είναι αργά για όλους.