Η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) εκφράζει την έντονη αντίδραση της για την στάση των συντεχνιών της Αρχής Λιμένων οι οποίες με μόνη εξαίρεση την ΣΕΚ, μεθοδικά οδηγούν την λιμενική δραστηριότητα στην πλήρη καταστροφή.

Μετά τις πρόσφατες απαράδεκτες εκβιαστικές ενέργειες με την αποχή από υπερωρία, τα παράλογα αιτήματα για το ύψος της υπερωριακής αμοιβής έχουν ικανοποιηθεί σε ποσοστό πέραν του 80%. Παρά ταύτα, οι συντεχνίες αυτές εξαγγέλλουν εκ νέου μέτρα τα οποία υλοποιούμενα θα δώσουν την χαριστική βολή στην αιμάσσουσα λιμενική βιομηχανία.

Οι συγκεκριμένες συντεχνίες έχουν κατ’ επανάληψη αποδείξει ότι ουδεμία αίσθηση έχουν της ζημιάς που προκαλούν στο σύνολο της οικονομίας με τις πράξεις τους και ουδόλως ενδιαφέρονται για κάτι άλλο πέρα από την διατήρηση των προνομίων τους.

Η ΟΕΒ καλεί το Κράτος να οχυρώσει επιτέλους την οικονομία ξηλώνοντας τα ανεπίτρεπτα «καπετανάτα» από το λιμάνι Λεμεσού. Η νομοθετική ρύθμιση που έχει εφαρμοστεί στα αεροδρόμια, πρέπει χωρίς καθυστέρηση να εφαρμοστεί και στα λιμάνια. Ο τόπος δεν μπορεί να είναι μόνιμα όμηρος μιας χούφτας κακομαθημένων προνομιούχων.