Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Προέδρου της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) κου Φίλιου Ζαχαριάδη: Το 2013 άφησε στο τόπο μας πολλές πληγές τις οποίες κανείς δεν θέλει να θυμάται. Οφείλουμε τώρα να κοιτάζουμε μπροστά για να μπορέσουμε να διαμορφώσουμε το μέλλον των επόμενων γενεών. Έχοντας κατά νου τα τεράστια λάθη του παρελθόντος και δεδομένων των συσσωρευμένων οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων που έχουμε να διαχειριστούμε, θα πρέπει επιτέλους όλοι με βάση τη λογική και όχι την γνωστή πολιτική του παρελθόντος, να εργαστούμε συντονισμένα, τόσο για αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων όσο και για υγιή επαναθεμελίωση της κυπριακής οικονομίας.

Η πιστή εφαρμογή των συμφωνηθέντων με τους δανειστές μας είναι δυστυχώς μονόδρομος. Οδυνηρός μεν αλλά και ο μόνος δρόμος για να βγούμε το συντομότερο από το σημερινό αδιέξοδο. Ήδη τα πρώτα αποτελέσματα των προσπαθειών μας είναι θετικά. Οι κόποι και οι θυσίες του λαού μας άρχισαν να φέρνουν αποτελέσματα και για αυτό θα πρέπει να συνεχίσουμε με ακόμη μεγαλύτερο ζήλο και αποφασιστικότητα την εφαρμογή του Μνημονίου και των μεταρρυθμίσεων οι οποίες θα είναι και η βάση για την μελλοντική οικονομική ανάπτυξη του τόπου.

Πίσω μας αφήνουμε μια βαθιά πληγή. Μπροστά μας έχουμε το μέλλον των παιδιών μας. Οφείλουμε να εργαστούμε όλοι πολύ σκληρά για να ένα καλύτερο μέλλον. Το 2014 ας είναι η αφετηρία για μια νέα αρχή με χαρακτηριστικά την κοινωνική αλληλεγγύη, την επιχειρηματικότητα, τη χρηστή διοίκηση, την οικονομική και κοινωνική ευημερία. Οι επιχειρηματίες και οι εργαζόμενοι έχουν επανειλημμένα αποδείξει ότι μπορούν να πετύχουν πολλά με τη σκληρή και επίπονη εργασία τους. Σε αυτούς στηρίζεται η πολιτεία και το μέλλον του τόπου.

Εύχομαι σε όλους ολόψυχα καλό νέο έτος!