Η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (OEB) φιλοξένησε μεταξύ 6 και 7 Δεκεμβρίου στη Λευκωσία τη Σύνοδο των Προέδρων των Οργανώσεων-Μελών της BUSINESSEUROPE, της πανευρωπαϊκής Οργάνωσης εργοδοτών.

Η Σύνοδος αποτελεί την κορυφαία διοργάνωση των ευρωπαίων εργοδοτών στην οποία συμμετείχαν εργοδοτικές Οργανώσεις 35 χωρών.

Στα πλαίσια της συνόδου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η ηγεσία του εργοδοτικού κόσμου της Ευρώπης είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις θέσεις της BUSINESSEUROPE και τις οικονομικές εξελίξεις στην Ευρώπη και να ανταλλάξει απόψεις μαζί του.

Τα βασικότερα θέματα στην ημερήσια διάταξη της Συνόδου ήταν ο καθορισμός μακροπρόθεσμης στρατηγικής για ζητήματα ενέργειας και η πορεία των διαπραγματεύσεων για την τροποποίηση της Οδηγίας για την Οργάνωση του Χρόνου Εργασίας με την Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συντεχνιών (ETUC).

Στη Σύνοδο συμμετείχε επίσης ως ομιλητής ο Υπουργός Οικονομικών κ. Βάσος Σιαρλή, ο οποίος αναφέρθηκε στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση και η ευρωζώνη αλλά και στις ενέργειες και πρωτοβουλίες που ανέλαβε η κυβέρνηση στα πλαίσια τις Προεδρίας.

Στο επίσημο δείπνο που προηγήθηκε της Συνόδου, ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Γιώργος Βασιλείου ανέπτυξε τις θέσεις του για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ευρωζώνη, τόνισε τη δυνατότητα της Κυπριακής οικονομίας να εξέλθει της κρίσης αλλά και την ανάγκη δημιουργίας ενός ευρωπαϊκού οίκου αξιολόγησης.

Από πλευράς ΟΕΒ στη σύνοδο μετείχαν ο Πρόεδρος της κ. Φίλιος Ζαχαριάδης και ο Γενικός Διευθυντής κ. Μιχάλης Πήλικος.