Τελέστηκαν σήμερα στην Κρατική Έκθεση τα εγκαίνια της 9ης Έκθεσης Εξοικονόμησης Ενέργειας «SAVENERGY 2013», και της 6ης Έκθεσης Τεχνολογιών Νερού και Περιβάλλοντος «ENVIROTEC 2013», οι οποίες διοργανώνονται από την Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) με τη συνεργασία της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ), του Υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας & Τουρισμού και του Υπουργείου Γεωργίας Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος.

Τα εγκαίνια τέλεσε εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χάρης Γεωργιάδης.

Στην Ομιλία του ο Πρόεδρος της ΟΕΒ κ. Φίλιος Ζαχαριάδης αναφέρθηκε στη μεγάλη επιτυχία που έχουν οι Εκθέσεις «SAVENERGY» και «ENVIROTEC». Η «SAVENERGY» έχει συμβάλει στην εκπλήρωση των στόχων:

• Να μειωθεί η κατανάλωση ενέργειας από συμβατικές πηγές προς όφελος των καταναλωτών και της οικονομίας του τόπου, αλλά και του περιβάλλοντος γενικά.
  • Να εκπληρώσει η χώρα μας τις υποχρεώσεις της έναντι της Ε.Ε. για αξιοποίηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ).
  • Να αναπτυχθεί ο τομέας των ΑΠΕ και ΕΞΕ και να δημιουργηθούν πρόσθετες θέσεις εργασίας.
  • Να στηρίξει τις επιχειρήσεις και την οικονομία και ταυτόχρονα να μειωθεί η δαπάνη κάθε νοικοκυριού, και επιχείρησης στην κατανάλωση ενέργειας.

Ο Πρόεδρος της ΟΕΒ συνεχάρη τους Εκθέτες για την εντυπωσιακή παρουσίαση των προϊόντων τους και κάλεσε το κοινό να επισκεφθεί τις Εκθέσεις και να αξιοποιήσει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρονται για δικό τους οικονομικό όφελος. Ο κ. Ζαχαριάδης τόνισε πως «η περίοδος που διανύει η κυπριακή οικονομία αλλά και η σημαντική αύξηση στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, που έχουν κληθεί οι καταναλωτές να καταβάλουν, επιβάλλουν στον καθένα από εμάς να επισκεφτεί τη SAVENERGY για να αξιολογήσει και να επενδύσει σε προϊόντα και τεχνολογίες που μπορούν αμέσως να μειώσουν το ενεργειακό του κόστος».

Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία του Πρόεδρου της ΟΕΒ κ. Φίλιου Ζαχαριάδη εδώ

Στις δυο Εκθέσεις της ΟΕΒ συμμετέχουν 70 Εκθέτες οι οποίοι παρουσιάζουν καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες όπως φωτοβολταϊκά συστήματα, συστήματα θέρμανσης και ψύξης με τη χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, Ηλιακούς Θερμοσίφωνες, θερμομονωτικά υλικά, ηλεκτρικά οχήματα, πληροφοριακά συστήματα ελέγχου της τάσης του Ηλεκτρικού Ρεύματος, συστήματα διαχείρισης και επεξεργασίας νερού αφαλάτωσης, φίλτρανση, αποσιδήρωση και αποσκλήρυνση του νερού, συστήματα και εξοπλισμός ανακύκλωσης ύδρευσης και άρδευσης, φίλτρα νερού και αέρα, βιολογικό καθαρισμό, συστήματα εξοικονόμησης του νερού και πολλά άλλα.

Οι δυο εκθέσεις της ΟΕΒ έχουν το πιο κάτω ωράριο λειτουργίας:

• Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου: 16:00 – 22:00
  • Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου: 15:00 – 22:00
  • Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου: 12:00 – 22:00

Η είσοδος στις εκθέσεις είναι ελεύθερη.