Το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας & Τουρισμού, το Υπουργείο Γεωργίας Φυσικών Πόρων & Περιβάλλοντος, η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ), και η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ), πραγματοποίησαν σήμερα δημοσιογραφική διάσκεψη στα νέα κεντρικά γραφεία της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου στη Λευκωσία.

Αντικείμενο της διάσκεψης ήταν η 9η Έκθεση Εξοικονόμησης Ενέργειας “SAVENERGY 2013” η οποία διοργανώνεται από την ΟΕΒ σε συνεργασία με το Υπουργείο Ενέργεια, Εμπορίου, Βιομηχανίας & Τουρισμού και την Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου, καθώς και η 6η Έκθεση Τεχνολογιών Νερού & Περιβάλλοντος “ENVIROTEC 2013” η οποία διοργανώνεται από την ΟΕΒ σε συνεργασία με το Υπουργείο Γεωργίας, Φυσικών Πόρων & Περιβάλλοντος.

Κατά τη διάρκεια της διάσκεψης έγινε ενημέρωση για τους στόχους, τη μορφή και το περιεχόμενο των δύο Εκθέσεων. Έγινε επίσης, εκτενής αναφορά στα προβλήματα που δημιουργεί η πολύ ψηλή τιμή του αργού πετρελαίου και η σημασία της εξοικονόμησης ενέργειας/νερού και η προστασία του περιβάλλοντος για την κυπριακή οικονομία και κοινωνία.

Βρείτε πιο κάτω τις ομιλίες των:

Γενικού Διευθυντή ΑΗΚ, Δρ. Στέλιου Στυλιανού – Πατήστε εδώ

Γενικού Διευθυντή της Ομοσπονδίας Εργοδοτών & Βιομηχάνων, κ. Μιχάλη Πήλικου – Πατήστε εδώ

Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Κας Αίγλης Παντελάκη – Πατήστε εδώ

Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Ενέργειας – Πατήστε εδώ

Οι Εκθέσεις “SAVENERGY 2013” και “ENVIROTEC 2013”, θα πραγματοποιηθούν από τις 20 μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου 2013 στο χώρο της Αρχής Κρατικών Εκθέσεων, Περίπτερο 6, στη Λευκωσία. Κατά τη διάρκεια των δυο Εκθέσεων το κοινό θα μπορεί να ενημερωθεί για τα προϊόντα και υπηρεσίες που αξιοποιούν τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, μειώνουν την κατανάλωση ενέργειας και το ενεργειακό κόστος. Θα μπορεί να ενημερωθεί επίσης, για τις υπηρεσίες καθώς και νέες τεχνολογίες και συστήματα που αξιοποιούν, επεξεργάζονται και εξοικονομούν νερό και που προστατεύουν το περιβάλλον γενικότερα. Η είσοδος στις εκθέσεις της ΟΕΒ είναι δωρεάν.