Η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι “παρακολουθεί με μεγάλη ικανοποίηση την συνεχιζόμενη βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας και απευθύνει εκ νέου έκκληση προς όλες τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους για πιστή εφαρμογή των μέτρων πρόληψης και προστασίας από τον Covid-19, που εκδίδει το Υπουργείο Υγείας.

Η εφαρμογή των  Διαταγμάτων του Υπουργού Υγείας καθώς και των σχετικών Πρωτοκόλλων, αποτελούν βασική παράμετρο για την περαιτέρω χαλάρωση και κατάργηση των περιοριστικών και απαγορευτικών μέτρων.

Εξίσου σημαντική είναι η συστηματική υποβολή σε rapid test και η ταχεία αναφορά στην υπηρεσία ιχνηλάτησης των επαφών των θετικών κρουσμάτων.

Είναι απόλυτα κατανοητή η κόπωση που προκαλείται στους πολίτες και τις επιχειρήσεις από τα παρατεταμένα μέτρα. Όμως παραβιάσεις ή ελλιπής εφαρμογή των μέτρων προστασίας, μπορεί να μας απομακρύνουν από την πολυαναμενόμενη επαναλειτουργία της οικονομίας.

Πολίτες, εργαζόμενοι και επιχειρήσεις δεν έχουν άλλες αντοχές, η επιστροφή στην κανονικότητα είναι πλέον ζήτημα επιβίωσης.”