Οι επιχειρήσεις καίγονται για επαναλειτουργία της οικονομίας. Ακόμα και στους τομείς που συνεχίζουν εργασίες όπως μεταποίηση, υπεραγορές και κατασκευές, τίποτε δεν είναι φυσιολογικό όσο έστω και ένας τομέας αδρανεί ή υπολειτουργεί.

Σε ανακοίνωσή της η ΟΕΒ αναφέρει ότι “η χαλάρωση των μέτρων σε οικονομικές δραστηριότητες που υποφέρουν λόγω των υφιστάμενων περιορισμών, θα γίνει γρηγορότερα, αλλά και ασφαλέστερα, με την πραγματοποίηση μεγάλου αριθμού rapid test αντιγόνου, σε εργαζόμενους που είτε επέστρεψαν είτε επίκειται να επιστρέψουν στις εργασίες τους.

Με τα  συχνά τεστ θα γίνεται έγκαιρος εντοπισμός ενδεχόμενου κρούσματος πριν μεταδοθεί ο ιός σε άλλους εργαζόμενους. 

Πρέπει με κάθε τρόπο να αποφύγουμε την υποτροπή της διασποράς μετά την επαναλειτουργία της οικονομίας.

Είναι για αυτούς τους λόγους που η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) ενώνει την φωνή της με αυτή του Υπουργείου Υγείας, στην ολόθερμη έκκληση προς τις επιχειρήσεις για εφαρμογή της Σύστασης και υποβολή των εργαζομένων τους στους ελέγχους που περιγράφονται στην ανακοίνωση του Υπουργείου.

Τα τεστ είναι δωρεάν, είναι ανώδυνα, διαρκούν ελάχιστα και δεν προστατεύουν μόνο τις επαφές μας, προστατεύουν και την ταλαιπωρημένη οικονομία μας.

Πρόσθετα, ειδικά στις επιχειρήσεις Υπηρεσιών τα ευρήματα των ελέγχων είμαστε βέβαιοι ότι θα επιβεβαιώσουν την σχολαστική τήρηση των Πρωτοκόλλων και θα καταστήσουν αυτονόητη την χαλάρωση των περιορισμών στην φυσική παρουσία εργαζομένων στους χώρους εργασίας.”

Βρείτε εδώ αυτούσια την ανακοίνωση του Υπουργείου καθώς και τους χώρους στους οποίους θα διενεργούνται οι έλεγχοι από αύριο Σάββατο 23 Ιανουαρίου.