Η παρασκευή και έγκριση των εμβολίων διάφορων φαρμακευτικών εταιρειών για προστασία από τον COVID 19, καθώς και οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την προμήθεια και διάθεση τους, αποτελούν χωρίς αμφισβήτηση ευχάριστα και ελπιδοφόρα νέα.

Το Εθνικό Σχέδιο Εμβολιασμού αποτελεί το σημαντικότερο μέτρο για περιορισμό και καταπολέμηση της πανδημίας και η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) σε ανακοίνωσή της καλεί το Υπουργείο Υγείας όπως προχωρήσει σε σχεδιασμούς που θα οδηγούν στην ταχύτερη δυνατή κάλυψη του πληθυσμού, ώστε γρήγορα να φτάσουμε σε επίπεδα ανοσίας που θα επιτρέψουν το συντομότερο την οριστική κατάργηση των περιοριστικών μέτρων.

Όπως επισημαίνει, “οι πολίτες, οι υποδομές υγείας και οι αντοχές της οικονομίας δοκιμάζονται από την πανδημία. Στερούμαστε προσωρινά τα δικαιώματά μας για να προστατεύσουμε την δημόσια υγεία και ιδιαίτερα τους ευάλωτους συμπολίτες μας. Χιλιάδες επιχειρήσεις είτε δεν λειτουργούν είτε υπολειτουργούν εξαρτώμενες από την κρατική στήριξη ώστε να παραμείνουν εν ζωή και να διαφυλάξουν θέσεις εργασίας.

Με την ολοκλήρωση των διαδικαστικών ζητημάτων που αφορούν τους εμβολιασμούς, η ΟΕΒ θα αναλάβει εκστρατεία ενημέρωσης επιχειρήσεων και εργαζομένων για να διευκολυνθεί και να ενθαρρυνθεί ο γενικός πληθυσμός να συμμετάσχει στους εμβολιασμούς, ώστε να τελειώνουμε με την πανδημία και να επιστρέψουμε στην κανονικότητα.”