Κατά το 2018, ο Τομέας των Υπηρεσιών κατόρθωσε να ενισχύσει περαιτέρω τη θέση του στην κυπριακή οικονομία αναβαθμίζοντας κυρίως την Κύπρο ως κέντρο επαγγελματικών υπηρεσιών.

Η τεράστια σημασία που απέκτησε ο Τομέας των Υπηρεσιών στην κυπριακή οικονομία φαίνεται διαχρονικά και μέσα από τα επίσημα στατιστικά, τα οποία δείχνουν ραγδαία ανάπτυξη κατά τις τελευταίες δεκαετίες. Συγκεκριμένα, ενώ το 1980 οι Υπηρεσίες αποτελούσαν το 55% του ΑΕΠ, το 2018 το ποσοστό αυτό σκαρφάλωσε το 83,2%. Παράλληλα, αυξήθηκε και το ποσοστό των εργαζομένων στο Τομέα των Υπηρεσιών οι οποίοι το 1990 αποτελούσαν το 57% των επικερδώς απασχολουμένων, ενώ τα τελευταία χρόνια το ποσοστό αυτό βρίσκεται σταθερά πάνω από το 70%.

Ο ευρύτερος τομέας των Υπηρεσιών με εξαίρεση τις Χρηματοπιστωτικές και Ασφαλιστικές Δραστηριότητες σημείωσε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης κατά το 2018. Συγκεκριμένα τις πιο σημαντικές αυξήσεις παρουσίασαν οι τομείς των Τεχνών, Διασκέδασης και Ψυχαγωγίας (10,8%), των Διοικητικών και Υποστηρικτικών Δραστηριοτήτων (8,2%), Επαγγελματικών, Επιστημονικών και Τεχνικών Δραστηριοτήτων (6,1%) και Δραστηριοτήτων Υπηρεσιών Παροχής Καταλύματος και Υπηρεσιών Εστίασης (5,7%).

Η πορεία του Τομέα των Υπηρεσιών θα συζητηθεί στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της ΟΕΒ που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 14 Μαΐου 2019 και ώρα 7.00 μ.μ. στο ξενοδοχείο Hilton Park, στη Λευκωσία. Στη συνέλευση θα παρευρεθεί και θα μιλήσει η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.