Σε επιστολή του στα μέλη της ΟΕΒ, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, κ. Γιώργος Πέτρου επισημαίνει ότι οι συλλογικές προσπάθειες Πολιτείας, επιχειρήσεων, εργαζομένων και πολιτών έχουν οδηγήσει σε ουσιαστικό περιορισμό της διασποράς του κορωνοΐού στην κοινότητα, με αποτέλεσμα η Κυβέρνηση να μπορεί να υλοποιήσει τον Οδικό Χάρτη για επαναλειτουργία της οικονομίας.

Μέσα στο πλαίσιο αυτά, αναφέρει, “από αύριο Πέμπτη 21 Μαΐου 2020 επιτρέπεται η επαναλειτουργία σημαντικού αριθμού επιχειρήσεων στον τομέα της Εστίασης και σε αρκετούς άλλους.

Με την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων επιστρέφουν στις εργασίες τους μεγάλοι αριθμοί εργαζομένων, πολλοί εκ των οποίων είναι γονείς παιδιών σε σχολεία.

Με στόχο τη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση των προσφερόμενων ευκαιριών για επανεκκίνηση της οικονομίας και σταδιακή επιστροφή σε συνθήκες κανονικότητας, η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) καλεί όλα τα Μέλη να προβούν σε εύλογες διευθετήσεις με τους εργαζόμενους γονείς, προκειμένου να διευκολύνουν την κατάλληλη μέριμνα για τα παιδιά κατά την ώρα λήξης των μαθημάτων ή και μετά από αυτή.

Οι ρυθμίσεις θα πρέπει να έχουν στόχο την παραχώρηση αναγκαίας μέγιστης δυνατής διευκόλυνσης χωρίς ουσιώδη παρακώλυση της εύρυθμης λειτουργίας της επιχείρησης, μέσα από την χρήση των καλύτερων ανά περίπτωση εργαλείων που προσφέρει το σύστημα εργασιακών σχέσεων στην Κύπρο, με τις αρχές της κοινής λογικής και της καλής πίστης”.

Καταλήγοντας σημειώνει ότι το Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων και Κοινωνικής Πολιτικής της ΟΕΒ είναι στη διάθεση των μελών για οτιδήποτε χρειαστούν.