Η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ), σε ανακοίνωσή της απευθύνει έκκληση προς όλες τις Κοινοβουλευτικές δυνάμεις να ψηφίσουν σε Νόμο το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών για σχέδιο εγγυήσεως δανείων προς επιχειρήσεις και αυτοτελώς εργαζομένους.

Όπως αναφέρει, “η εσπευσμένη παροχή ρευστότητας στην οικονομία κάτω από τις διαμορφωθείσες συνθήκες, θα καθορίσει τον βαθμό επιτυχίας των συλλογικών προσπαθειών διάσωσης της εθνικής οικονομίας.

Η γρήγορη παροχή δανεισμού για αντιμετώπιση των τρεχουσών υποχρεώσεων των επιχειρήσεων με χαμηλό επιτόκιο, συνιστά αναγκαίο στοιχείο στη συνολική δέσμη μέτρων και τυχόν απόρριψη του νομοσχεδίου θα επιδεινώσει δραματικά τις προοπτικές ευόδωσης των προσπαθειών αποφυγής της γενικής κατάρρευσης.

Αμέσως μετά τη ψήφιση του νομοσχεδίου σε Νόμο, η ΟΕΒ είναι στη διάθεση του Υπουργείου Οικονομικών και των πολιτικών Κομμάτων, για διαβουλεύσεις με σκοπό την διαμόρφωση των τεχνικών όρων και παραμέτρων με τρόπο που να μεγιστοποιηθεί η αποτελεσματικότητα και η λειτουργικότητα στου Σχεδίου.

Και στην Οικονομία «Θα τα καταφέρουμε».